Житомирський державний технологічний університет поповнився 695-ма студентами-першокурсниками

Житомирський державний технологічний університет поповнився 695-ма студентами-першокурсниками

01.09.14 15:05 0 818
Першокурсникам Житомирського державного технологічного університету 30 серпня вручили студентські квитки та залікові книжки. Участь в урочистому заході з цієї нагоди брали голова обласної ради Віталій Француз, кандидат на посаду заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута та начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський.

Звертаючись до студентів-першокурсників, голова обласної ради Віталій Француз побажав їм вдало себе зарекомендувати за роки навчання, аби надалі сприяти розвитку України.

Виступаючи перед новим поколінням студентів, кандидат на посаду заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута закликав їх відповідально ставитися до свої обов’язків, адже від цього залежить майбутнє України.

«Молодь є рушійною силою тих змін, які відбуваються в державі. Так, результатом волевиявлення молодих громадян України стала Революція Гідності, – зауважив Ярослав Лагута і, апелюючи до студентів-першокурсників, додав: – Я бажаю вам бути відповідальними. Адже зараз треба докласти максимум зусиль задля розбудови України, щоб наша держава була могутньою та справді незалежною».

Ярослав Лагута – випускник Житомирського державного технологічного університету. 22 роки тому посадовець був навіть старостою групи МО-1, із якої зароджувався економічний факультет вишу.

«Я добре пам’ятаю, як 22 роки тому я стояв на цьому ж ґанку з такими ж романтичними настроями, як і нинішні першокурсники. Вони обрали ВНЗ, в якому здобудуть якісну освіту та матимуть усі передумови для особистого розвитку», – акцентував він.

Крім того, на переконання Ярослава Миколайовича, наразі у галузі освіти Житомирщини значну увагу необхідно зосередити не лише на навчанні, а й на виховній роботі. Передусім – у напрямку патріотичного виховання молоді.

Зі свого боку, ректор Житомирського державного технологічного університету, доктор технічних наук, професор Петро Мельничук побажав першокурсникам свого вишу стати в майбутньому успішними фахівцями.

«695 студентів першого курсу розпочинають цього року навчатися у нашому університеті. Приймаючи їх до своїх лав, ми бажаємо їм, перш за все, міцного здоров’я, натхнення працювати та навчатися, аби набути відповідного фаху та стати успішними спеціалістами», – сказав Петро Петрович.

Серед студентів-першокурсників Житомирського державного технологічного університету – майбутні фахівці у галузі економіки та управління, інформаційно-комп’ютерних технологій, менеджери з туризму, механіки та екологи.

За доброю традицією, Петро Мельничук під час урочистостей також провів церемонію посівання студентам-першокурсникам на щастя, здоров’я та успішне навчання.

Звершуючи дійство, присутні вшанували героїв Небесної Сотні та полеглих учасників антитерористичної операції хвилиною мовчання. На знак збереження світлої пам’яті про них студенти випустили у небо десятки голубів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгороді міліціонери ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ