Хмельницька область: психологи Головного управління надають допомогу тимчасово переселеним мешканцям Сходу України

Хмельницька область: психологи Головного управління надають допомогу тимчасово переселеним мешканцям Сходу України

01.09.14 16:49 0 826
29 серпня психологічною службою Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області здійснена консультаційна, індивідуальна та групова психологічна допомога громадянам, які перемістилися з районів проведення антитерористичної операції та тимчасово окупованої території. Заходи проводилися у містах Староконстянтинів, Славута та Шепетівка де розміщена найбільше кількість переміщених осіб.

Заходи здійснювались спільно з працівниками Департаменту освіти і науки, соціального захисту, Управління регіонального розвитку та капітального будівництва Хмельницької облдержадміністрації та фахівцями міграційної служби області, які крім надання психологічної допомоги вирішували інші проблемні питання вимушених тимчасово переселених осіб.

Під час проведених заходів надано психологічну допомогу 65 особам, з них 12 дітей.

Особлива увага було звернута на жінку з м. Луганськ, яка втратила сина внаслідок перебування на території де проводяться бойові дії. З нею проведена індивідуальна робота щодо стабілізації її психологічного стану.

Також, індивідуальна допомога була надана 15-річній дівчинці з Донецької області, яка разом з батьком протягом нетривалого часу тимчасово перебуває в м. Шепетівка. У дівчини візуально був виявлений негативний психоемоційний стан. Під час розмови з нею визначені певні сімейні проблеми та труднощі адаптації до нових умов проживання. Під час надання їй психологічної допомоги використовувались вербальні та невербальні методи психологічного впливу, а саме: застосовувались прийоми переключення уваги з негативних переживань на позитивні, методом сублімації здійснювалось витіснення негативних реакцій та навіювання приємного емоційного стану. При цьому використовувались психологом методи встановлення зорового, словесного та тактильного контакту з постраждалою людиною.

Психологічна підтримка особам, які переміщені з місць проведення антитерористичної операції вкрай необхідна для їх адаптації до нових умов життєдіяльності та буде здійснюватись в подальшому.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькі області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області у ...
Наступна новина: В Ужгороді міліція спіймала ...

КОМЕНТАРІ