Румунська громада відзначила у Чернівцях свято рідної мови

Румунська громада відзначила у Чернівцях свято рідної мови

02.09.14 08:37 0 810
Чернівецьке товариство румунської культури імені Міхая Емінеску у співпраці з культурними об’єднаннями Північної Буковини та Генеральним консульством Румунії в Чернівцях провели 31 серпня традиційне свято рідної мови «Лімба ноастре чя ромине».

Зранку цього дня румуномовна спільнота поклала квіти до пам’ятника Емінеску. Культурні заходи продовжилися в приміщенні товариство румунської культури, де було представлено експозицію книг, виданих у Південній Буковині. Після цього керівники національних культурних об’єднань, науковці та педагоги, журналісти, студенти, представники місцевих органів влади зібралися у залі центру естетичного виховання «Юність Буковини» на святі рідної мови. На заході також був присутній віце-міністр департаменту з питань політики відносин з румунами зарубіжжя Богдан Станоєвіч, представник департаменту з питань політики відносин з румунами зарубіжжя Мірча Гербовец, Генеральний консул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован, дипломатичний радник Іван Іонел, консул Едмонд Нягое та віце-консул Лучіан Іонуц Індеріу.

У промовах гостей свята згадувалося про деякі проблеми, що стоять перед румунською громадою Північної Буковини. Захід доповнився концертною програмою, під час якої прозвучали румунські пісні та поезія.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі майбутні ...
Наступна новина: На Хмельниччині школярі з ...

КОМЕНТАРІ