Луцьк попрощався з своїми Героями

Луцьк попрощався з своїми Героями

02.09.14 09:08 0 791
І знову у цей осінній сонячний день, сумна подія зібрала лучан на Театральному майдані – вони прийшли провести в останню путь своїх Героїв - Романа Лучука і Юрія Оніщука. Ще зовсім юні наші земляки поклали своє життя у боротьбі за збереження миру і цілісності України на східних рубежах нашої країни.

Віддати шану пам’яті Роману Лучуку і Юрію Оніщуку прийшли також міський голова Микола Романюк, перший заступник міського голови Святослав Кравчук, заступник міського голови Тарас Яковлев, заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич, секретар міської ради Сергій Григоренко, перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик.

Панахиду за загиблими відспівали у Свято-Троїцькому кафедральному соборі міста.

Потому на Театральному майдані відбулася громадянська панахида. Міський голова Микола Романюк, звертаючись до лучан зазначив: « ми зібралися на цьому майдані, щоб віддати свою шану молодим людям, Героям України, які загинули захищаючи суверенітет держави, свою землю, близьких та рідних, а також нас з вами. Вони боролися за те, щоб у місті Луцьку дітки пішли у школу, студенти у вищі навчальні заклади. Юні герої воювали за мирне, безхмарне небо над нашими головами. Ми пам’ятатимемо наших славних синів, вони назавжди залишаться в історії України», – зазначив він.

Микола Романюк від себе особисто, депутатів Луцької міської ради, виконавчого комітету, усіх лучан висловив слова співчуття рідним загиблого.

Також міський голова попросив присутніх вшанувати пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Співчуття рідним загиблих висловили й військовий комісар Луцького об’єднаного міського військового комісаріату, підполковник Василь Худик, директори загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів № 15 Світлана Романюк та № 19 Юрій Левченко, де навчалися юнаки.

Лучани, які зібралися на Театральному майдані, спільно виконали Державний Гімн України.

Після завершення громадянської панахиди домовини з тілами загиблих перевезли на кладовище у село Гаразджа. Захоронення військовослужбовців відбулося на Алеї почесних поховань.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У День знань в Академії ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ