На Театральному майдані міста відбулася громадська акція «Українська вишиванка»

На Театральному майдані міста відбулася громадська акція «Українська вишиванка»

02.09.14 09:41 0 749
На Театральний майдан обласного центру прийшло більше тисячі учнів загальноосвітніх шкіл міста, щоб засвідчити свою патріотичну позицію, взяти участь у громадській акції «Українська вишиванка». Вони вишикувалися у таке жадане для кожного українця слово «МИР». При цьому діти скандували: «Слава Україні! Героям слава!».

Ініціатори акції, представники молодіжних громадських організацій міста, зокрема, ГО «Ми плюс» та волонтери математичного факультету СНУ ім. Лесі Українки, таким чином, намагалися показати, що українці доброзичливі і над усе прагнуть миру. З кожної школи прийшли близько 50 дітей, в основному це були старшокласники, які добре усвідомлюють, що наша сила в єдності.

Діти не лише одягли вишиті сорочки, а й принесли з собою прапорці, інші національні символи. Дівчатка вплели у коси синьо-жовті стрічки.

Також з ініціативи Луцького міського голови Миколи Романюка та Луцького підприємства електротранспорту з нагоди Дня знань школярі міста мають можливість безкоштовно їздити у тролейбусах. Підприємство електротранспорту з задоволенням перевозить учнів, одягнутих у вишиванки, які шанують свої традиції, пишаються, що вони є частинкою великого українського народу.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Буковинські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ