Відбулася посвята у студенти першокурсників Луцького педагогічного коледжу

Відбулася посвята у студенти першокурсників Луцького педагогічного коледжу

02.09.14 17:50 0 852
У Луцькому замку відбулася посвята у студенти першокурсників Луцького педагогічного коледжу, у ній взяв участь міський голова Микола Романюк.

На 499 осіб поповнилася дружна студентська родина педколеджу. Ще півтори тисячі майбутніх педагогів з різних куточків Волині знову прилинули у свою альма-матер, щоб здобути освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра чи молодшого спеціаліста за спеціальностями «Педагогіка і методика середньої освіти. Музика», «Дошкільне виховання», «Початкове навчання».

На жаль, шнє свято було з сумними нотками, адже на нашу миролюбиву українську землю прийшла війна. Тож розпочалися урочистості хвилиною мовчання, а потім поіменно згадали усіх волинян, які загинули на Майдані під час Революції Гідності та в антитерористичній операції. Серед загиблих героїв, двоє юнаків навчалися у Луцькому педагогічному коледжі – Володимир Прокопчук та Артем Карабан.

Директор педагогічного коледжу, кандидат педагогічних наук, заслужений працівник освіти України Петро Бойчук у вітальному слові акцентував, що вперше зі слізьми на очах відбувається урочиста посвята у студенти. Напередодні колектив навчального закладу закликав студентів не купувати квіти, а кошти, які вони мали затратити на букети, зібрати і передати на лікування поранених, які знаходяться у Луцькому гарнізонному військовому госпіталі. Потім він привітав молоде поповнення, зазначивши, що вони зробили правильний вибір, адже Луцький педагогічний коледж має славні традиції, належну матеріальну базу, хороший творчий та науковий потенціал.

З новою важливою сторінкою життя привітав студентів-першокурсників міський голова Микола Романюк. Він побажав, щоб період навчання в педколеджі був цікавим, незабутнім та дав хороший старт для подальшого життя. Микола Романюк висловив стурбованість тим, що через військові дії на Сході, близько 900 шкіл та 100 вищих навчальних закладів Донбасу не розпочали навчального року. Український народ ніколи не був завойовником, а тому він обов’язково переможе, - переконаний Романюк. Міський голова акцентував на важливій місії молодих педагогів виховувати патріотів України, а влада всіляко цьому сприятиме.

Микола Романюк щиро подякував директору та колективу Луцького педагогічного коледжу за плідну багаторічну співпрацю, побажав здійснення мрій, щастя та мирного неба.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Василь Хомінець до ...
Наступна новина: У Львові працівники ДАІ ...

КОМЕНТАРІ