Новий навчальний рік для учнів луцьких шкіл розпочався уроком - «Україна – єдина країна»

Новий навчальний рік для учнів луцьких шкіл розпочався уроком - «Україна – єдина країна»

02.09.14 10:45 0 782
1-го вересня в усіх школах нашого міста відбулися лінійки з нагоди Дня знань. Після літніх канікул діти знову повертаються за шкільні парти, аби зануритись у світ нових знань.

Щороку у цей день діти та їх батьки з радістю і усмішкою йшли на урочисту лінійку. Однак, нині наша країна переживає складні часи. На східних рубежах України триває антитерористична операція. Пережила наша держава і нелегкі події Революції Гідності, під час якої загинуло багато людей.

Тож у всіх школах міста під час лінійки з нагоди Дня знань вшанували хвилиною мовчання пам'ять Героя Небесної сотні, Почесного громадянина міста Луцька Василя Мойсея, військовослужбовців, які загинули під час виконання завдань у зоні АТО, Володимира Зарадюка, Дмитра Йовзика, Віталія Махновця, Володимира Прокопчука, Рустама Хамраєва, Сергія Шостака, Сергія Гулюка, Артема Карабана, Ігоря Філіпчука, Сергія Климчука, Романа Лучука, Максима Шульги та Юрія Оніщука.

Привітати учнів та педагогів навчально-виховного комплексу № 9 з новим навчальним роком прийшли Луцький міський голова Микола Романюк та начальник управління освіти міської ради Олег Гребенюк. Завітали до школи й батьки загиблого у зоні АТО військовослужбовця, випускника НВК № 9 Рустама Хамраєва – Антоніна та Суніяз Хамраєви.

Цей день завжди найбільш хвилюючий для першокласників, які з цікавістю та захопленням вперше переступають шкільний поріг. Тому із вітальним словом міський голова звернувся насамперед до них: «Цей день назавжди запам’ятається першокласникам, які відкривають для себе країну знань. Я бажаю вам гарного навчання, приємного проведення часу у школі», – зазначив Микола Романюк та привітав усіх з Днем знань, побажав миру, здоров’я, щастя, добра та здійснення всіх мрій.

Вітальні слова пролунали від міського голови й одинадцятикласникам, для яких це буде останній рік навчання у школі. Він побажав їм, аби вони гарно завершили навчання, успішно склали зовнішнє незалежне оцінювання та вступили до того вищого навчального закладу, який обрали.

Також Микола Романюк відзначив, що педагогічний колектив НВК № 9 має хороші напрацювання, адже учні цієї школи демонструють хороші знання на олімпіадах, ЗНО тощо.

Міський голова зауважив, що цей день радісний, але і з смутком на душі. « на Донбасі 900 шкіл не відкрили двері для своїх учнів. 100 університетів теж не розпочинають роботу. Бажаю усім нам якнайшвидшої перемоги, а я у ній не сумніваюся. Хочу побажати, аби у нашій країні було щасливе і мирне життя. А для цього потрібно кожному робити свою справу. Вам же дітки, необхідно робити лиш одне – наполегливо вчитися», – зазначив Микола Романюк.

Крім того, міський голова зауважив, що у всіх школах згадують імена людей, які віддали своє життя за Україну, за її гідне майбутнє. «Хотілося б, щоб ви пам’ятали цих людей завжди. Вони є патріотами і героями, які вмерли за нас з вами. Завдяки їм ми маємо можливість зустрітися тут і розпочати новий навчальний рік», – наголосив він.

Під час сьогоднішнього заходу міський голова Микола Романюк вручив вишиванки Максиму і Денису Гулюкам, тато яких загинув під час виконання завдань у зоні АТО.

Привітала дітей з Днем знань і Антоніна Хамраєва, мама загиблого в АТО Рустама Хамраєва. Вона побажала, щоб цей рік для них був мирним, й аби учні не втрачали віри та патріотизму. Також зауважила, що їй, як мамі загиблого воїна, дуже хочеться, аби завжди пам’ятали про її сина та інших хлопців, які віддали своє життя за Україну.

Після усіх привітань та побажань учнів запросили на перший урок у цьому навчальному році. Цьогоріч він є особливий і має назву «Україна – єдина країна».

В урочистостях з нагоди свята першого дзвоника у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 22 - ліцей взяв участь перший заступник міського голови Святослав Кравчук. Заступник міського голови Тарас Яковлев привітав зі святом учнів, батьків та вчителів загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 20, заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич – загальноосвітньої школи № 23, а секретар міської ради Сергій Григоренко – загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 3.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Учасників ...
Наступна новина: В Житомирській області на ...

КОМЕНТАРІ