В Україні збережеться літня погода

В Україні збережеться літня погода

02.09.14 14:21 0 786
Найближчим часом в Україні збережеться літній характер погоди, завдяки впливу північного циклону. В Україні буде переважно без опадів. Про це під час брифінгу 1 вересня розповів заступник Директора Українського гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко.

Як зазначив Анатоілй Прокопенко, температура повітря вночі +10-16°С, у південній частині +16-21°С, вдень +25-20°С. В усіх західних і північних областях буде дещо прохолодніше – +21-26°С.

Температура води у Чорному та Азовському морях становить +22-25°С, у Дніпрі біля Києва +19°С. Завдяки дощам, що проходили у попередній період, рівень пожежної безпеки на відповідає 1-2 класу. Лише місцями в Запорізькій, Донецькій, Харківській, Миколаївській, Одеській, Херсонській і у Криму зберігається 5 клас пожежної небезпеки.

7-11 вересня через територію північної частини України перемітиться циклон та супутній до нього атмосферний фронт, що зумовить короткочасні дощі. У західних, північних, центральних, а також східних областях можливі також грози. Температура повітря знизиться на з-5 градусів.

12-15 вересня черговий антициклон з Заходу, що переміститься на територію України принесе погоду без опадів. Нічні температура у південній частині України +9-14°С, на решті території буде значно прохолодніше +4-9°С, в той час як денна температура по всій території України буде від +19-25°С.

Щодо погоди на Київщині: 7-9 вересня пройдуть короткочасні дощі, можливі грози. Надалі опади припиняться, температура повітря вже вночі буде знижуватися до +10-15°С, вдень +19-21°С. Але зниження це буде короткочасним, бо вже 11 вересня температура повітря дещо підвищиться, особливо денна.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Луцьку відбудеться ...

КОМЕНТАРІ