Школи та дитсадки Львова прийняли на навчання 113 дітей зі Сходу та Криму

Школи та дитсадки Львова прийняли на навчання 113 дітей зі Сходу та Криму

02.09.14 12:19 0 794
У школах Львова пролунав «Перший дзвоник» нового навчального року. Цього року вперше до школи пішли близько 7740 першокласників, загалом до львівських шкіл пішло 68 тис. учнів. Загальноосвітні та дошкільні навчальні заклади міста прийняли на навчання 113 дітей зі Сходу України та з АР Крим. Перший урок у Львові проходить під назвою «Україна – єдина країна».

Про це 1 вересня передає прес-служба ЛМР.

«З давніх-давен в українського народу існував добрий звичай: наші предки перш, ніж розпочинати добру справу, розпочинали її з молитви. Перш, ніж розпочинати засівати поле, наші предки молились, благословляючи лан. Перш, ніж розпочинати будівництво, наші предки кликали священика, щоб він благословив фундамент новозбудованого дому чи святині. Тож розпочинаємо добру справу – новий навчальний рік. Розпочнімо його з молитви, з Божим благословенням, щоб Бог благословив усіх нас. Щоб Бог просвітив нас плодами і дарами святого Духа – мудрістю, розумом, знаннями, побожністю і страхом Божим. Хай Бог благословить кожного з нас, наші домівки, села, щоб всюди запанував мир», – зазначив отець Роман під час урочистого зібрання з нагоди початку нового навчального року у школі №97.

«Я вітаю вас усіх з «Першим вересня», вітаю найменших наших дітей – вони увійшли у новий статус, статус учнів. Хочу побажати, щоб у наших серцях не було ненависті, а лише любов. Кожен з вас має матерів, у них різні імена, але є мати, яка об’єднує нас – її ім’я Україна. Ми – діти цієї мами і маємо любити її», – зазначив директор школи №97 Петро Крупник.

« наші українські воїни на Донеччині та Луганщині захищають не тільки інтереси тих регіонів, а й нас. Вони не пускають ворога сюди і через це ми маємо щастя бути в школі. На жаль, такого щастя не мають діти в Донецьку та Луганську.

Хочу згадати загиблого Івана-Віталія Березу, який три-чотири роки тому бігав у цьому спортивному залі, кидав м’яча, а його немає, але його немає фізично, пам’ять про нього назавжди буде у наших серцях», – додав Петро Крупник.

var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['9327-09EA-ABA6-08FC-1XORuW', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 0, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Рівненські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ