В Житомирській області 20 переселенців продовжать здобувати середню освіту у Глибочицькій школі

В Житомирській області 20 переселенців продовжать здобувати середню освіту у Глибочицькій школі

02.09.14 15:56 0 741
У День знань голова облдержадміністрації Сергій Машковський відвідав Глибочицьку загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів.

На початку заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв-захисників, котрі загинули на сході України заради її незалежності.

«Цей навчальний рік розпочинається у надзвичайно складний для нашої держави час. Але в прагненні зберегти її територіальну цілісність та незалежності об’єдналося все суспільство. Саме тому перший урок у школах Житомирщини відбудеться на тему „Україна – єдина країна“. Адже Україна єдина як ніколи. І на прикладі вашої школи, де розпочинають навчання 20 дітей зі сходу нашої держави, ми показуємо згуртованість навколо спільних цінностей – мир і любов до Батьківщини», – зауважив Сергій Машковський, відкриваючи урочистості.

Посадовець переконаний, що всі викликни сьогодення ми здолаємо і спільно будемо працювати в утвердженні України як незалежної, суверенної, демократичної європейської держави.

За словами директора Глибочицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Петра Сергійчука, підготовка школи до нового начального року здійснювалася за допомогою батьків і спонсорів. Значним було сприяння й місцевої влади.

«Згідно з рішенням сесій сільської ради та за клопотанням директорів освітніх закладів, цього року за кошти чергової субвенції було зроблено заміну та ремонт вікон і вхідних дверей у школах сіл Гадзинка та Глибочиця», – повідомив Глибочицький сільський голова Сергій Сокальський.

«Завдяки коштам, котрі спрямувала на ці потреби Глибочицька сільська рада, вдалося зробити поточний ремонт приміщення та замінити шість вікон в аудиторіях, де навчатимуться діти молодших класів», – уточнив зі свого боку директор Глибочицької загальноосвітньої школи Петро Сергійчук.

Цьогоріч серед учнів Глибочицької загальноосвітньої школи – 20 дітей із сімей переселенців зі сходу держави. Тому керівництво навчального закладу та представники місцевої влади докладають всіх зусиль, аби забезпечити їх усім необхідним.

«Це учні з другого по 11-й класи. Тож загалом, допомагатимемо здобути загальну середню освіту 199-м дітям і, зокрема, 24-м першокласникам, – зазначив Петро Сергійчук, і додав: – Крім того, є ще діти, котрі прибули із зони антитерористичної операції та поселилися у своїх родичів. Із березня у нас навчається хлопчик із Севастополя. Він уже перейшов до 9-го класу».

Так, спілкуючись із журналістами, 10-класниця Дарина Попович розповіла, що у новому учнівському колективі її зустріли цілком привітно. На Житомирщину дівчина разом із мамою вимушено переїхала з міста Красний Луч Луганської області. Зараз вони проживають у спортивно-оздоровчому таборі «Олімпієць», що в селі Березина Житомирського району. Крім них, тимчасове помешкання у закладі також знайшли ще 196 переселенців із Донецької та Луганської областей.

Під час свята голова облдержадміністрації Сергій Машковський подарував новим учням Глибочицької школи, котрі прибули із зони проведення АТО, шкільні ранці з необхідними канцелярськими наборами. Крім того, як повідомив очільник області журналістам, влада регіону має намір найближчим часом вирішити питання щодо забезпечення таких дітей шкільною формою та теплим одягом.

Право подати Перший дзвінок було надано першокласницям – Вероніці Халєєвій і Діані Прищепі. Виконати почесну місію дівчаткам допомагали їхні родичі, що повернулися із зони проведення АТО – старший сержант 30-ї окремої механізованої бригади міста Новограда-Волинського Дмитро Халєєв (батько Вероніки) та солдат 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади Євген Прищепа (брат Діани).

Участь в урочистій лінійці також брали, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Гресь та її заступник Олександр Антонюк, а також начальник відділу освіти Житомирської райдержадміністрації Вікторія Каменчук.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: ЦНАП розширює ...
Наступна новина: Рівненська область: ...

КОМЕНТАРІ