У Рівненській області вбережіть свою оселю від квартирних крадіїв

У Рівненській області вбережіть свою оселю від квартирних крадіїв

02.09.14 13:54 0 735
Чільне місце у рейтингу злочинів посідають крадіжки із помешкань громадян. Це питання є актуальним особливо влітку, коли багато сімей відправляються на відпочинок та лишають свої оселі без нагляду.

Так трапилося із помешканням 33-річного Юрія у місті Дубно. Чоловік із сім’єю поїхав на дачу, а вікно залишив напіввідкритим. Цим і скористався крадій. зловмисник виніс із квартири золоті каблучки, 800 доларів та 12 тисяч гривень.

— Правоохоронцями розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України – зазначив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Дубенського МВ УМВС Леонід Михалко. – Міліціонери встановили особу зловмисника. Наразі ведеться слідство.

Щоб зменшити кількість крадіжок необхідні спільні зусилля як міліції так і населення. В зв'язку з цим наводимо правоохоронці Дубенщини наводять кілька порад, які допоможуть зменшити ризик скоєння крадіжки:

- навіть при короткочасній відсутності, не залишайте відчиненими кватирки або балкони, якщо ви живете на нижньому, або на верхньому поверсі;

- потурбуйтесь про встановлення на вхідних дверях надійного замка і бажано не одного;

- не залишайте ключі від квартири в поштових скриньках, під килимками, та в інших легкодоступних місцях;

- при втраті ключів обов'язково змініть замки в найближчий час;

- від'їжджаючи з квартири або будинку на тривалий час, попросіть надійних сусідів, або родичів наглядати за вашим житлом, час від часу навідуватись та контролювати порядок у вашому помешканні.

Олеся ШЕВЧЕНКО,

Дубенський МВ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ