На Тернопіллі у ТНЕУ відзначили День знань

На Тернопіллі у ТНЕУ відзначили День знань

02.09.14 09:11 0 885
Голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк взяв участь в урочистостях з нагоди Дня знань у Тернопільському національному економічному університеті. Цьогоріч до навчального закладу вступило понад 7000 чоловік. Розпочалися урочистості з молитви у капличці на території університету.

Керівник краю привітав першокурсників з Днем знань. Він також навчався в економічному, тож поділився з присутніми враженнями від студентських років.

«Дуже приємно бути на Дні знань у своєму рідному навчальному закладі, - зазначив Олег Сиротюк. – Приємно, що Тернопільський національний економічний університет розвивається, він став набагато кращим. Я впевнений в тому, що молоді люди, які сюди вступили, зможуть отримати достойні знання, адже вони обрали гідний навчальний заклад».

Олег Сиротюк також наголосив, що в ТНЕУ вчать відстоювати ідеали чесності та справедливості, свідченням цього є активна участь студентів та викладачів університету у Революції Гідності.

«Ще недавно ми йшли виборювати своє право жити в європейській соборній державі, - зауважив ректор Тернопільського національного економічного університету Андрій Крисоватий. – Ми обрали свободу, бо не може тиранія панувати над спадкоємцями незалежної держави. Небесна сотня нагадує нам про наше призначення і духовний борг перед загиблими за Україну».

Під час урочистостей хвилиною мовчання вшанували загиблих на Майдані студентів Тернопільського національного економічного університету: Володимира Гарматія, Віктора Семчука та Тараса Слобонюка. У пам’ять про них висадили кущі калини.

На добре навчання першокурсників благословили всечесні отці.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ