Олег Сиротюк: «У Коропецькому обласному ліцеї-інтернаті з посиленою військовою підготовкою виховують патріотів України»

Олег Сиротюк: «У Коропецькому обласному ліцеї-інтернаті з посиленою військовою підготовкою виховують патріотів України»

02.09.14 12:29 0 750
«У ліцеї-інтернаті не просто здобувають освіту, тут отримують знання, необхідні для захисту нашої держави, - наголосив Олег Сиротюк. - Я впевнений, що тут виховують патріотів України. Тут гартується майбутнє нашої держави. Це майбутні військові, працівники Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України та інших силових відомств. У тому ж національному дусі мають працювати усі навчальні заклади. Адже перемогти ворога може тільки сильна, патріотична, освічена нація».

За словами начальника Коропецького обласного ліцею-інтернату Василя Процика лише за 4 роки діяльності ліцею-інтернату більше 80-ти випускників вступили у вищі навчальні заклади силових структур. Всього у навчальному закладі здобуває освіту 214 учнів. Цього року ступило 114 дітей.

У ліцеї є один восьмий, один дев’ятий, три десятих та три одинадцятих класи. Окремо створили клас дівчат, у ньому 22 ліцеїстки. Всього у навчальному закладі 50 дівчат.

Як розповіла ліцеїстка Діана Дозорціва, у Коропецькому обласному ліцеї-інтернаті живуть за розпорядком дня – підйом у 6:30, відбій у 22-ій. У навчальному закладі посилено займаються фізичною підготовкою, вивчають правознавство та основи захисту Вітчизни.

«Навчання дається мені легко, військова справа подобається, - зазначає Діана Дозорціва. - Ліцей відкриває перед нами хороші перспективи, дає можливість втупити у вищі військові заклади. Я планую подавати документи в Академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові. Ми гордимося, тим, що можемо заступитися на свою державу, відвоювати Криму і буде у нас все добре».

Із початком навчального року учнів ліцею прийшли привітати рідні.

«Ми, наші діти, наші онуки – патріоти своєї Батьківщини, - каже бабуся ліцеїста Дарія Коржова. –Кожен розуміє, що кому як не нам захищати рідну землю. У Коропецький ліцей-інтернат вступає багато хлопців, які згодом стають справжніми мужчинами, тож я пишаюся, що мій онук ліцеїст».

Присутні на святі у нагоди Дня знань отці поблагословили ліцеїстів на добре навчання а колектив закладу на плідну працю. Завершилися урочистості маршем.

Потім ліцеїсти вирушили на перший урок, нагадаємо його тема «Україна – єдина країна».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергій Машковський: ...
Наступна новина: Українську армію підтримали ...

КОМЕНТАРІ