У Тернополі відбулася зустріч першого секретаря Посольства Франції в Україні Жюлі Фор із представниками ВО "Свобода"

У Тернополі відбулася зустріч першого секретаря Посольства Франції в Україні Жюлі Фор із представниками ВО "Свобода"

02.09.14 10:19 0 807
29 серпня 2014 року в Тернополі відбулася зустріч першого секретаря посольства Франції в Україні Жюлі Фор із представниками Тернопільської міської організації ВО "Свобода", зокрема головою Тернопільської міської організації ВО "Свобода", депутатом Тернопільської обласної ради Романом Навроцьким, депутатами міськради Богданом Попадиним та Михайлом Сиротюком, членом обласного літературного об'єднання Тернопільської обласної організації Національної спілки письменників України Володимиром Демчишиним. Учасники обговорили політичну ситуацію в Україні, ситуацію на сході країни, проведення виборів до Верховної Ради України та діяльність ВО "Свобода".

"Україна переживає дуже важкий період. В нас триває не АТО, а відкрита війна з Росією. На жаль, поки що бачимо, що ані США, ані Европа не надають нам належної підтримки. Кожну годину на сході нашої держави гинуть люди, тож зволікати з допомогою не можна.

Що стосується дострокових парламентських виборів, то, безумовно, це єдиний шлях до очищення влади. Це справді повинна бути та люстрація, про яку наш лідер, Олег Тягнибок, говорить ще з 2004 року. Але в умовах війни провесті вибори неможливо. Ми вимагали воєнного стану на території Донецької та Луганської областей для повного очищення цих територій від ворога. Та, на жаль, ніхто не дослухався до наших вимог, тому втрачаємо людей на Сході.

Якщо говорити з позиції українського націоналіста, то мені дуже приємно, що бандерівське "Слава Україні! Героям Слава!" чутно і на Заході, і на Сході. Також великим досягненням українського народу є використання в усіх куточках України упівської символіки – червоно-чорного прапора. Ще донедавна, коли ми з побратимами віталися "Слава Україні!Героям Слава!", на нас дивилися як на розкольників, а зараз так вітається вся Україна. Зміни є, вірю, що і ситуацію в країні ми теж зможемо змінити на краще найближчим часом", – зазначив Роман Навроцький.

"Вважаю, що складно завершити конфлікт на сході України і через те, що серед військових, які нібито беруть участь в АТО, залишилося чимало прибічників попереднього режиму, і там вони працюють далеко не на благо України. Саме завдяки цим особам терористі знають, коли і куди стріляти з "градів", де перебувають українські силовики тощо. Наше військо треба очистити від таких запроданців.

Хочу також зауважити, що днями представники Ради Европи та чужоземні делегації офіційно вручили Тернополю Почесний прапор парламентської асамблеї Ради Европи. Звичайно, такий жест ми вітаємо, але хотілося б, щоб Европа підтримувала нас, допомагаючи нашій армії.

Щодо виборів, то "Свобода" має високий рівень довіри у жителів західної України, наше завдання – його зберегти, а на сході України – підвищити і показати, що свободівці зроблять усе, щоб допомогти рідній державі", – наголосив Володимир Попадин.

"Нині для нас є дуже важливою підтримка ЕС та Европи зокрема, особливо, коли на сході України йде війна. Нам потрібна амуніція, озброєння, медична допомога для наших силовиків. А надалі – співробітництво з провідними потужними европейськими країнами, серед яких, звичайно, Франція. Рано чи пізно війна закінчиться, ми обов'язково переможемо, а потім працюватимемо на розвиток нашої держави разом із тими, хто нас підтримував. Держави, які нам зараз, у важкий час, допомагають, очевидно і стануть нашими партнерами у майбутньому, тому підтримка України – це, фактично, тест на надійність. Маємо нагоду визначити, яким країнам можна довіряти і з ким варто мати ділові відносини. Сподіваємося, що руку допомоги Україні подадуть ще багато держав, і разом ми відведемо загрозу безпеці для Европи і світу загалом", – зауважив Михайло Сиротюк.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Працівники міліції на ...
Наступна новина: Станом на 1 вересня 2014 ...

КОМЕНТАРІ