У Хмельницькому з’явився пам’ятник Папі Римському Івану Павлу ІІ

У Хмельницькому з’явився пам’ятник Папі Римському Івану Павлу ІІ

03.09.14 13:58 0 664
На території римо-католицького храму Христа Царя Всесвіту було освячено пам’ятник Папі Римському Івану Павлу ІІ, якого в квітні цього року канонізовано. На урочистій події були присутні голова Хмельницької обласної державної адміністрації Леонід Прус, міський голова Сергій Мельник, Генеральний консул Польщі у Вінниці Кшиштоф Свідерек, Дієцезіяльний Єпископ Кам’янець-Подільської Дієцезії Леон Дубравський, хмельничани та гості міста.

На початку заходу єпископ Леон Дубравський зачитав молитву та освятив пам’ятник Івану Павлу ІІ. Також його преосвященство попросив про заступництво у святого для нашої Батьківщини.

Леонід Іванович, вітаючи усіх присутніх на заході, наголосив: «Приємно, що відтепер пам’ятник Івану Павлу ІІ є і у нашому місті. Це символічно, що він з’явився саме у цей неспокійний час, адже Папа Римський Іван Павло ІІ називав себе паломником миру та другом нашого народу».

Участь у заході взяли і учасники XIV Міжнародного Катинського Рейду. За словами настоятеля римо-католицької парафії Христа Царя Всесвіту отця Анатолія Білоуса саме завдяки їм в Хмельницькому з’явився пам’ятник новопроголошеному святому.

Мотоциклісти вже не вперше відвідують Хмельницький. Цьогоріч майже 90 байкерів із Польщі, США, Німеччини, Литви та Чехії приїхали до нашого міста. Стартував мотопробіг 23 серпня у Варшаві, протягом подорожі мотоциклісти подолають сім тисяч кілометрів.

Катинський мотопробіг – це захід, що об'єднує людей абсолютно різних професій із Польщі та присвячений пам'яті польських громадян, які загинули під час Другої світової війни й поховані за межами батьківщини.

В рамках подорожі польські байкери відвідають пам'ятні місця, які пов’язані з історією їхньої країни. Традиційно учасники мотопробігу проїжджають містами України, Росії, Білорусі та Прибалтики. Таким чином, вони вшановують історію свого краю. Учасники мотопробігу покладають квіти та відвідують богослужіння на військових кладовищах, у місцях поховання польських військовослужбовців та на меморіалах жертвам тоталітарного режиму.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові правоохоронці ...
Наступна новина: Закарпаття: на Хустщині у ...

КОМЕНТАРІ