На Хмельниччині допомога матерям та дітям - невід’ємна складова державної політики

На Хмельниччині допомога матерям та дітям - невід’ємна складова державної політики

03.09.14 13:48 0 647
На сьогоднішній день більшість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, залишаються сам на сам зі складними життєвими проблемами, без підтримки зі сторони сім’ї, родини. Забезпечення дітей сиріт, створення умов для соціальної адаптації, їх підготовка до самостійного життя є головним завданням Державного закладу «Хмельницький обласний соціальний гуртожиток для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», який знаходиться у Чорному острові Хмельницького району.

Голова Хмельницької обласної державної адміністрації Леонід Прус відвідав соціальний гуртожиток і схвально відгукувався про його діяльність. Під час відвідування установи Леонід Іванович зазначив, що позитивний досвід працівників цього соціального закладу є прикладом не лише для району, але й для усієї області. Це яскравий приклад того, як потрібно дбати про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Соціальний гуртожиток забезпечує дітей житлом, надає психологічні, юридичні й інформаційні послуги, допомагає формуванню навичок ведення здорового способу життя і домашнього господарства, а головне – сприяє налагодженню родинних стосунків.

Також Леонід Іванович завітав до Хмельницького обласного соціального центру матері та дитини, який є закладом тимчасового проживання для вагітних жінок на 7-9 місяці вагітності та матерів з дітьми віком до 18 місяців, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Основною метою діяльності Центру матері і дитини є запобігання відмовам матерів від новонароджених дітей та надання їм комплексу соціальних послуг, таких як соціальний супровід та психологічна реабілітація. Також, молодим матерям надається комфортне житло на період кризи і реабілітації. Після закінчення терміну перебування в закладі, на етапі повернення до самостійного життя, жінки особливо потребують підтримки і тому передаються Центром під соціальний супровід районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за місцем проживання.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Львові ігор Мірошниченко ...

КОМЕНТАРІ