Нотаріуси Хмельниччини перерахували до бюджету більше 3 млн. гривень податків та державного мита

Нотаріуси Хмельниччини перерахували до бюджету більше 3 млн. гривень податків та державного мита

03.09.14 13:15 0 659
Протягом минулого року завдяки роботі державних та приватних нотаріусів області до бюджету було перераховано більше 3 млн. грн. податків та державного мита.

Про це на зустрічі із нотаріусами Хмельниччини зазначив голова обласної державної адміністрації Леонід Прус.

За його словами, сума внесених коштів до Пенсійного фонду склала більше 1,5 млн. гривень.

Вже цього року до бюджету нотаріусами було сплачено більше 1 млн. 310 тис. грн. та майже 900 тис. грн. сплачено до Пенсійного фонду.

«Це чималий внесок, враховуючи, що платниками є 165 нотаріусів», - наголосив Леонід Іванович.

Він висловив переконання, що послуги нотаріуса мають бути максимально наближені та доступні всім жителям області. Серед позитивних моментів він відмітив встановлену законом можливість отримати нотаріальні послуги за межами робочого місця нотаріуса. Таким правом користуються особи, які за станом здоров’я або внаслідок певних фізичних вад не можуть самостійно з’явитися в нотаріальну контору. Протягом минулого та поточного року нотаріуси Хмельниччини вчинили 2129 нотаріальних дій поза робочим місцем, виїжджаючи до громадян додому, в лікарню, місця тимчасового утримання.

Очільник краю подякував нотаріусам за їхню роботу щодо надання кваліфікованої правової допомоги в ході виїзних прийомів громадян за місцем їх проживання.

В ході зустрічі також обговорювались нагальні питання організації нотаріальної діяльності, вносились пропозиції щодо змін у законодавстві, яке регулює вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Сиротюк: "У ...
Наступна новина: В Луцьку клуби за місцем ...

КОМЕНТАРІ