Луцьк: у бібліотеках міста відзначили День знань

Луцьк: у бібліотеках міста відзначили День знань

03.09.14 19:00 0 719
Бібліотечні заклади міста активно долучилися до відзначення Дня знань, працівники яких підготували низку заходів під гаслом «Україна – єдина країна».

До центральної міської бібліотеки для дорослих, що на вул.Декабристів, 25, на перший урок завітали учні 6-7 класів загальноосвітньої школи № 17. Бібліотекарі Надія Шатрова та Ірина Гулюк провели екскурс у минуле України, розповіли про шлях до незалежності, про багату культурну спадщину, давні народні традиції, державні символи країни. Багато розповідей було про Небесну Сотню, події, що відбуваються на Сході України. Діти переглянули відеосюжет «Небесна сотня», «Гей, плине кача…», вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання.

Перший урок «Україна-єдина країна» підготували працівники бібліотеки-філії № 10 спільно з учителями і учнями 6-х класів загальноосвітньої школиІ-ІІ ступенів №7 – природничий ліцей. Під час заходу дітям розповіли про історичні події становлення державності України, а також про символи, звичаї та традиції українців. Присутні вшанували хвилиною мовчання героїв, які загинули за нашу незалежність. Діти тепло зустріли нового учня 6-а класу Якова Агеєнка, який вимушено залишив свою домівку в Донецьку. Вчителі та однокласники подарували йому вишиванку. На уроці звучали патріотичні вірші, афоризми та прислів’я про Україну. Відбулася вікторина «Знавці нашої культури», «Мовознавство для допитливих». На завершення уроку діти ознайомились з книжковою виставкою «Україно, моя Україно! Я для тебе на світі живу!».

Крім того, у бібліотеці-філії № 6 відбувся перший урок для учнів 5-а класу гімназії №4 імені Модеста Левицького. Історичний екскурс допоміг учням пригадати основні віхи становлення України як держави, який внесок в історію зробили такі особистості як Кий, княгиня Ольга, Ярослав Мудрий, Володимир - Хреститель. На завершення уроку кожен з присутніх дав свою відповідь на запитання «Що для мене Україна?» і бажали один одному миру, радості, добра.

Управління культури міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Росія відіб’є «нові ...

КОМЕНТАРІ