У Волинській області у Ковелі підбили підсумки профілактичної операції "Літо-2014"

У Волинській області у Ковелі підбили підсумки профілактичної операції "Літо-2014"

03.09.14 13:26 0 801
Літо закінчилось, школярі сіли за парти, а відтак завершився комплекс загальнодержавних оперативно-профілактичних заходів «Літо-2014».

Не залишилися без уваги підлітки, яких доля колись штовхнула на хибну стежину Під час заходів за місцем проживання перевірено 16 неповнолітніх, які перебувають на обліку в ковельському міськвідділі внутрішніх справ. У цей період виявлено 8 неповнолітніх, які займалася бродяжництвом. Усіх їх помістили в притулок для дітей.

Як не прикро, але за час канікул 31 неповнолітнього притягнуто до адміністративної відповідальності: 26 підлітків – за вживання алкогольних напоїв та паління у громадських місцях, 4 неповнолітніх – за дрібне хуліганство, одного – за вчинення дрібної крадіжки.

За реалізацію пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особі, яка не досягла 18 років, до відповідальності притягнули 5 продавців.

–Нічим не зайняті підлітки, лишаючись без батьківського контролю, дуже часто стають жертвами, а то й самими суб’єктами скоєння злочинів та правопорушень, – розповідає начальник СКМСД ковельського міськвідділу внутрішніх справ Ігор Наумчик. – Тож за період літніх канікул на профілактичний облік поставлено 6 неповнолітніх, із них 5 – за вчинення кримінальних правопорушень.

Загалом із початку проведення заходів працівники міліції до адміністративної відповідальності за невиконання обов’язків щодо виховання своїх дітей притягнули 37 батьків, двох дорослих осіб притягнуто за ст. 180 КУпАП (Доведення неповнолітнього до стану сп’яніння).

– Операція «Літо-2014» завершилася, але профілактичні заходи із підлітками будуть проводитись постійно. На черзі – відвідування навчальних закладів та проведення бесід на правоохоронну тематику, – наголосив правоохоронець.

Еліна БАГІНСЬКА,

Ковельський МВ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Навчальний рік новоушицькі ...

КОМЕНТАРІ