В Луцьку відійшов у вічність Борис Петрович Клімчук…

В Луцьку відійшов у вічність Борис Петрович Клімчук…

03.09.14 15:43 0 738
Сумна звістка сколихнула наш край. Відійшов у вічність великий патріот нашої держави – Борис Петрович Клімчук.

Він народився у красивому Лесиному краї – селі Волошки Ковельського району. Зріс і сформувався, черпаючи силу від щедрої землі, мудрих та доброзичливих поліщуків. Він все своє життя невтомно і самовіддано працював, щоб наша Волинь, наша рідна Україна були квітучими і заможними.

Борис Петрович закінчив Харківський державний університет, Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого. Вчителював в Острозькій школі-інтернаті Рівненської області та Ковельській середній школі №7. Очолював Ковельську восьмирічну школу №9 та Ковельську середньоосвітню школу №11. Працював інженером заводу «Ковельсільмаш».

Ініціативний, талановитий фахівць невдовзі посів відповідальні посади заступника голови Ковельського міськвиконкому, голови Волинської обласної ради, Волинської обласної державної адміністрації. У червні 2002 — радник Президента України. З лютого 2004 по 15 березня 2008 — Надзвичайний та Повноважний Посол України у Литовській Республіці. З 15 квітня 2008 по 8 квітня 2010 — Надзвичайний та Повноважний Посол України в Азербайджанській Республіці. З 26 березня 2010 року по 5 лютого 2014 року знову очолював Волинську ОДА.

Борис Клімчук – Відмінник народної освіти УРСР (1984), СРСР (1990). Нагороджений Почесною відзнакою Президента України (1996), Орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня, повний кавалер ордена «За заслуги».

З великим болем і скорботою волинська громада сприйняла трагічну звістку про передчасну смерть Бориса Петровича Клімчука.

Луцький міський голова Микола Романюк, депутати міської ради, виконавчий комітет, громада міста глибоко сумують і поділяють горе рідних у годину скорботи…

Вічна Вам пам'ять, Борисе Петровичу, і вічний спокій… Ви завжди будете жити у серцях волинян!

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ