Закарпаття: громадському формуванню у Порошкові, що на Перечинщині, бути!

Закарпаття: громадському формуванню у Порошкові, що на Перечинщині, бути!

03.09.14 15:42 0 781
У вихідний день потрібно забути про справи і відпочивати. Але жителі села Порошково, що на Перечинщині, так не вважають. Минулої неділі близько п’ятдесяти порошківців зібралися у сільському клубі і присвятили свій вихідний обговоренню суспільно-корисних питань.

На дане зібрання був запрошений голова Порошківської сільської ради Юрій Касинець та дільничний інпектор міліції, що обслуговує даний населений пункт, Іван Машкаринець. Спільно громада спробувала знайти вирішення болючих для свого рідного села проблем.

А проблем, як з’ясувалося, достатньо. У Порошкові є місцеві жителі, що робити самі не хочуть, а полюбляють користуватися плодами чужої праці. Особливо багато таких мисливців за чужим добром з’являється у період збору врожаю. Прийдеш вибирати картоплю на своє поле, - кажуть селяни, - а тобі уже частково «допомогли» її вибрати. Також дуже часто можна знайти на своєму угідді траву, уже добряче витоптану та випасену скоріш за все кіньми. А інколи навіть викосять косою, якщо трава гарна виросла.

Тому основне питання, що стояло у неділю на порядку денному - створення у селі Порошково громадського формування. Громада впевнена, що це перший необхідний дієвий крок у справі запобігання та виявлення порушень, які з дня в день все більше дошкуляють селян своїм масовим характером. Люди переконані, що спільними, скоординованими з міліцією діями порядок у селі буде забезпечено. Одноголосно керівником даного громадського формування було обрано сільського активіста Еміла Корпанця. До речі, членами новоствореного громадського формування забажали бути начальник відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Йосип Цвік, сам уродженець та житель села Порошково, та два екс-голови Порошківської сільської ради Іван Лалакулич та Іван Легеза.

Наприкінці засідання Еміл Корпанець звернувся до присутніх і зазначив, що членство у даному формуванні не дає ніяких привілеїв, матеріальних чи фінансових винагород. Відповідним Законом передбачені не тільки права, але й обов’язки. Тому кожен кандидат має бути свідомий то, що бере на себе велику відповідальність, особливо в світлі останніх подій, що відбуваються в нашій Державі. Мирослава Пекар, Перечинський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові розпочато ...
Наступна новина: В Луцьку відійшов у ...

КОМЕНТАРІ