Збірна України з пожежно-прикладного спорту вирушає на міжнародні змагання до Алмати

Збірна України з пожежно-прикладного спорту вирушає на міжнародні змагання до Алмати

03.09.14 15:15 0 642
Рятувальники ДСНС України нині активно не лише ліквідовують надзвичайні ситуації, але й допомагають жителям східних регіонів України повернутися до звичного ритму життя чи адаптуватися на нових місцях проживання. Проте не забувають у Службі порятунку і про спортивні змагання. Адже відмінна фізична підготовка є запорукою продуктивної роботи та відмінних результатів під час порятунку людей.

Саме з метою підготовки пожежних та рятувальників до виконання дій за призначенням, в Україні активно розвивається пожежно-прикладний спорт. Майбутні співробітники Служби порятунку постійно беруть участь у міжнародних змаганнях та демонструють високі результати. Саме Збірна команда з пожежно-прикладного спорту представляє Україну на міжнародній арені. Вже неодноразово команда ставала призером чемпіонатів світу та Європи. А з 2002 року українська збірна є членом Міжнародної спортивної федерації пожежних та рятувальників.

Щороку команда бере участь у міжнародних змаганнях. Нині збірна вирушає до міста Алмати (Казахстан), де з 4 по 9 вересня боротиметься за звання кращих майбутніх рятувальників на X Чемпіонаті світу з пожежно-прикладного спорту. Серед учасників змагань – команди з Азербайджану, Білорусії, Болгарії, Латвії, Монголії, Казахстану, Кореї, України, Словакії, Німеччини, Польщі, Туреччини, Росії та Чехії.

Українська збірна вирушає на змагання у складі 20 осіб, серед яких 10членів команди, а ще тренери, лікарі та офіційні представники. Протягом декількох місяців українські спортсмени наполегливо тренувалися аби на міжнародному рівні показати високу професійну підготовку та навички оперативно працювати під час виникнення надзвичайних ситуацій.

“Хлопці налаштовані лише на перемогу. Команда прагне показати на міжнародній арені свою міць та майстерність, професійні навички, які вони відпрацьовували протягом декількох місяців. Тож вирушаємо на змагання у відмінній фізичній підготовці, з любов’ю до України та вірою в нашу перемогу”, - зазначив тренер команди Ігор Безкровний.

Голова ДСНС України Сергій Бочковський, проводжаючи команду на Чемпіонат, побажав хлопцям витримки, спортивної наснаги та зауважив, що збірна України з пожежно-прикладного спорту завжди демонструвала відмінну підготовку та з гідністю представляла Україну на світових змаганнях.

“Я пишаюся кожним із вас. Ви – найсильніші, найкращі спортсмени, гордість нашої держави. Але, перш за все, ви – патріоти України, які постійно своїми перемогами підтверджують, що українці – сильна, фізично активна нація. Спорт – це сила. І ви є яскравим прикладом цієї сили. Тож, вперед, за перемогою!”, - побажав збірній Сергій Бочковський.

У свою чергу, головний тренер збірної Олександр Тарасов, подякував Голові Служби за такі щирі слова підтримки та зазначив, що команда готова продемонструвати на Чемпіонаті результати виснажливих тренувань.

“Від імені збірної хочу висловити слова вдячності Голові ДСНС України Сергію Бочковському, керівному апарат Служби, територіальним підрозділам за допомогу у підготовці до Чемпіонату та віру в нашу перемогу. Обіцяю, що зробимо все, аби привезти кубок чемпіонів до України”, - сказав Олександр Тарасов.

На знак подяки за таку підтримку збірної, головний тренер команди подарував СергіюБочковському ікону “Неопалима Купина”, яка є оберегом та головним захисником пожежних.

Нагадаємо, X Чемпіонат світу з пожежно- рятувального (прикладного) спорту “Алмати – 2014” проводитиметься з 4 по 9 вересня 2014 року. Змагання проводяться з метою популяризації професії пожежного та рятувальника, пожежно-прикладного спорту серед молоді, вдосконалення професійної майстерності рятувальників. Першим конкурсним завданням змагань буде підйом по штурмовій драбині (6 серпня). Другий день чемпіонату розпочнеться із подолання 100-метрової полоси з перепонами і завершиться пожежною естафетою. На третій день змагань учасники змагатимуться у бойовому розгортанні. Цього ж дня стануть відомі і переможці Чемпіонату.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Іран хвалиться новими ...

КОМЕНТАРІ