Канадський проект пройшов успішне тестування на Прикарпатті

Канадський проект пройшов успішне тестування на Прикарпатті

03.09.14 15:13 0 724
Наприкінці минулого тижня у місті Яремче на базі готельного комплексу «Карпатські зорі» відбувся черговий семінар щодо ходу реалізації пілотного проекту «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні».

Він вже другий рік проходить в Івано-Франківську за підтримки канадської організації «Агрітім Канада Консалтинг Лтд». Як і в минулому році , до семінарських занять, крім правоохоронців Івано-Франківщини та їх канадських колег, долучилися учасники молодіжної громадської організації «Пласт».

Начальник управління кримінальної міліції у справах дітей МВС України полковник міліції Олексій Лазаренко, який керував роботою семінару, представив удосконалену модель співпраці міліції та навчальних закладів. В ході обговорення було закцентовано увагу на проблемних моментах її втілення та намічено шляхи їх вирішення.

Про хід реалізації пілотного проекту на Прикарпатті прозвітувала начальник сектору кримінальної міліції в справах дітей УМВС України в Івано-Франківській області підполковник міліції Алла Лемчак.

В рамках проекту виокремлено два напрямки роботи. Перший – «Шкільний офіцер міліції», передбачає укладення угод про співпрацю між дирекціями шкіл та співробітниками органів внутрішніх справ. Зокрема, в Івано-Франківську наразі 9 працівників підрозділу кримінальної міліції справах дітей закріплені за 41 школою. Їх обов’язками є правовиховна робота зі школярами, реагування на різного роду конфліктні ситуації, звернення педагогів та інше.

Другий напрямок – «Дослідники», спеціалізується на гуртковій роботі. На діє на базі 5 навчальних закладів обласного центру і передбачає кілька модулів.

Керівник проекту з канадського боку Таня Сенфорд Аммар подякувала прикарпатським правоохоронцям за успішну роботу в режимі тестування програми. Після її успішного впровадження на Івано-Франківщині планується окремі модулі впроваджувати в Львівській області.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: "Переходь вулицю ...
Наступна новина: Збірна України з ...

КОМЕНТАРІ