В Івано-Франківській області щоб мандрівка осіннім лісом не закінчилася неприємністю

В Івано-Франківській області щоб мандрівка осіннім лісом не закінчилася неприємністю

03.09.14 17:39 0 678
На Прикарпатті – справжній грибний бум. Сонячні дні, потім дощ – і ось уже на «тихе полювання» з рюкзаками, кошиками подалося безліч краян. Дорогу до лісу знаходить кожен, а ось назад – далеко не всі. З початку року рятувальники понад десять разів виїжджали на пошуки заблукалих грибників.

Початок осені – справжнє свято для грибників. Причому задоволення отримуєш не стільки від результату «тихого полювання», скільки від самого перебування у мальовничому осінньому лісі. На жаль, усі хороші враження від такого спілкування із природою часто-густо затьмарюють неприємні пригоди, що трапляються із грибниками – вони ризикують просто заблукати у лісі.

Не загубитися у лісі чи вийти на правильну стежину можна, володіючи певними знаннями. Насамперед, не ходіть до лісу наодинці. Подавайте один одному сигнали, щоб не загубитися: перегукуйтесь, плескайте у долоні. Намагайтеся запам’ятати орієнтири під час мандрівки лісом. Щоб не заблукати, залишайте якісь позначки (надламані гілки, прим'яту траву тощо). Будьте уважними, щоб не впасти у провалля, не скотитися з крутого схилу, не травмуватися.

Якщо Ви заблукали, не панікуйте. Пригадайте останню прикмету, на яку Ви звернули увагу (повалене дерево, зламану гілку) і спробуйте знайти до неї дорогу. Прислухайтеся: можливо, ваші друзі або рідні поруч. Пам’ятайте: мурашники завжди розташовуються з південного боку дерева, пенька або куща, а мох - з північного.

Іноді, на жаль, знайти дорогу з лісу ніяк не вдається. У такому випадку слід негайно телефонувати на «101» та просити допомоги у рятувальників. При цьому намагайтеся якомога точніше вказати своє ймовірне місцеперебування – це полегшить та пришвидшить пошуково-рятувальні роботи.

Вирушаючи на «тихе полювання», подбайте також про відповідний одяг та взуття, питну воду, сірники та продукти харчування. Особам, котрі страждають на серцево-судинні захворювання, слід мати під рукою необхідні медикаменти.

Пам'ятайте: дотримання цих простих правил допоможе Вам уникнути неприємних наслідків та збереже Ваші життя і здоров'я.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ