В Івано-Франківську відбулося свято для дітей з користю для дорослих

В Івано-Франківську відбулося свято для дітей з користю для дорослих

03.09.14 13:08 0 668
Вже втретє в Івано-Франківську правоохоронці провели акцію «Безпека дітей в руках батьків». У День знань на Вічевому майдані працівники кримінальної міліції в справах дітей розповсюджували «Ідентифікаційні карти дитини», а співробітники Державтоінспекції залучали городян до акції «День з ДАІ».

Головною метою таких заходів є спонукання батьків заздалегідь попіклуватися про безпеку своїх дітей. Зокрема, у рамках акції батьків навчали, як користуватися «Ідентифікаційними картами дитини».

Як розповіла начальник кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Івано-Франківській області підполковник міліції Алла Лемчак, дані, що містяться у такій картці, допоможуть правоохоронцям швидше знайти дитину у випадку її зникнення. Задля цього у «Ідентифікаційну карту дитини» батьки зможуть записати паспортні дані своєї дитини, її особливі прикмети, відомості про стан здоров’я, помістити фотографію і відбитки пальців. Загалом за час проведення акції було роздано 2 тисячі бланків таких карток.

В той же час працівники Державтоінспекції розповсюджували навчально-методичну літературу для дітей з тематики безпеки дорожнього руху: дитячу розмальовку «Безпека на дорозі» та плакати-розклади уроків «Вивчайте Правила разом з нами». Ці та інші заходи відбувалися під безпосередньою участю та організацією очільника УДАІ УМВС підполковника міліції Валерія Некипілого.

Також діти і їх батьки мали можливість ознайомитися з приладами, які використовуються при фіксуванні порушень ПДР. Це прилад для вимірювання швидкості руху «Візир», алкотестер «Драгер» та інші. Усі бажаючі сфотографувалися у службовому автомобілі «Пріус», на якому несуть службу працівники дорожньо-патрульної служби при здійсненні нагляду за безпекою дорожнього руху.

На пам'ять про акцію правоохоронці вручали дітям надувні кульки з її символікою.

Загалом, як зазначив заступник начальника УМВС України в Івано-Франківській області полковник міліції Ярослав Манжелей, такі акції є завжди актуальними, адже проблема безпеки дітей вимагає передусім превентивних заходів, виховання навичок правильної поведінки у неповнолітніх та усвідомлення відповідальності у дорослих.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Чижов й Іщенко не ...

КОМЕНТАРІ