У Львові у мікрорайоні Рясне депутати-свободівці прозвітували перед громадою

У Львові у мікрорайоні Рясне депутати-свободівці прозвітували перед громадою

03.09.14 18:32 0 752
31 серпня 2014 року народний депутат України від ВО "Свобода" Ірина Фаріон разом із першим заступником голови ЛОДА Йосифом Ситником та головою фракції націоналістів у Львівській міськраді Любомиром Мельничуком провели звітну зустріч із мешканцями мікрорайону Рясне у Львові.

"Фракція Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у парламенті вимагала офіційно визнати те, що ми стали об'єктом військової агресії Російської Федерації та розірвати з нею дипломатичні відносини як із державою-агресором. Ми наполягаємо на цьому ще від початку нападу російських військових на Крим у березні. Проте до наших вимог не дослухається більшість депутатів у Верховній Раді та представники Президента, не запроваджуючи воєнного стану, не називаючи таким чином речі своїми іменами. Що означає воєнний стан? Це фактична націоналізація промисловості в зоні бойових дій та максимальне надання повноважень війську на розпорядження майном і засобами для матеріяльно-технічного забезпечення армії. Усі владні повноваження у разі запровадження воєнного стану переходять до військового командування. Очевидно, що режим антитерористичної операції не надає військовим таких повноважень, аби здобути перемогу над ворогом. "Свобода" у Верховній Раді й надалі послідовно вимагатиме рішучих дій від Президента та парламентарів, аби на території Донецької та Луганської областей було запроваджено режим воєнного стану, а українська армія отримала належні важелі впливу для боротьби з агресором", – зазначила у своєму виступі народний депутат Ірина Фаріон.

Перший заступник голови ЛОДА Йосиф Ситник наголосив на проблемах забезпечення військових, мобілізованих на Львівщині.

"Львівська обласна держадміністрація працює над всебічною допомогою силам АТО на сході країни. Ми забезпечили виплату матеріяльної допомоги сім'ям загиблих та постраждалих у бойових діях, урізали обласні цільові програми, аби спрямувати ці кошти на потреби військових частин на Львівщині. Щотижня зі Львова відправляють вантажі з одягом, продовольством, спецзасобами для солдатів. ЛОДА активно долучилася до формування двох територіяльних батальйонів для участі в антитерористичній операції. Попри складну ситуацію із фінансовим забезпеченням, нам вдається акумулювати необхідні ресурси для допомоги Збройним Силам", – зазначив Йосиф Ситник.

Голова фракції ВО "Свобода" у Львівській міськраді Любомир Мельничук розповів про роботу депутатського корпусу з розгляду скарг та заяв містян щодо діяльності виконавчих органів ЛМР, про подання депутатських запитів та звернень з актуальних питань життєдіяльності міста та рішень депутатів щодо сприяння українським військовим.

"Свободівці у Львівській міській раді ініціюють рішення, спрямовані на підтримку українського війська. На минулому пленарному засіданні міськради з ініціативи фракції "Свободи" було затверджено муніципальну програму підтримки учасників АТО та їхніх сімей. За цією програмою, з міського б'юджету було спрямовано понад 5 мільйонів гривень на надання матеріяльної допомоги сім'ям учасників АТО, звільнено учасників АТО та членів їхніх родин від сплати комунальних послуг, передбачено кошти на допомогу у лікуванні постраждалих, безкоштовне харчування для дітей із сімей учасників АТО у школах та дитсадках, психологічну допомогу для тих, хто повертається з війни. Депутати-свободівці у Львівській міськраді також скерували 1 мільйон гривень допомоги для батальйону "Львів" та військовикам Нацгвардії. Міські депутати працюють, представляючи інтереси львів'ян. Нам потрібно зберігати у місті осередок стабільності в складний час, який переживає наша держава", – зазначив Любомир Мельничук.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Велбек в Арсеналі - офіційно

КОМЕНТАРІ