11-14 вересня відбудеться 21-й «Форум видавців у Львові»

11-14 вересня відбудеться 21-й «Форум видавців у Львові»

03.09.14 13:03 0 690
11-14 вересня 2014 у м. Львові (Палац Мистецтв , вул. Коперника, 17) відбудеться 21-й «Форум видавців у Львові».

Фокусна тема форуму : Століття змін. Століття боротьби.

Спеціальна тема: UkrainEUkraine (культура і демократія)

У межах Форуму видавців відбудуться такі атракції :

- Книжковий ярмарок

- Львівський бібліотечний форум (спільно з Українською бібліотечною асоціацією)

- Урочиста церемонія вручення премії «Найкраща книга Форуму-2014»

- Цикл заходів до 440-річчя першої друкованої української книжки

- Благодійна акція для людей літнього віку: «Третій вік — задоволення від читання», де буде можливість відвідати безкоштовно багато заходів та придбати книги за суттєвими знижками.

В межах Львівського міжнародного літературного фестивалю будуть проводитись такі спеціальні проекти:

- Тарас Шевченко у часі і просторі. До 200-річчя від дня народження.

- Фестиваль короткого оповідання. До 150-річчя від дня народження Михайла Коцюбинського.

- Перекладацький фестиваль «ТРАНСЛІТ».

- Ніч поезії і музики нон-стоп

Загалом на Форум видавців завітає 317 авторів з України та з-за кордону, а саме : з Австрії, Австралії, Албанії, Білорусі, Болгарії, Боснії і Герцеговини, Грузії, Італії, Ісландії, Канади, Македонії, Німеччини, Нової Зеландії, Норвегії, Польщі, Росії, Словаччини, США, Угорщини, Фінляндії, Хорватії, Швейцарії, Швеції, Чехії.

Спеціальні гості літературного фестивалю: Мілєнко Єргович (Хорватія), Мартін Поллак (Австрія), Тімоті Снайдер (США), Петер Енґлунд (Швеція), Софі Оксанен (Фінляндія), Лявон Барщевський (Білорусь), Паскаль Брюкнер (Франція), Януш Ґловацький (Польща), Людмила Улицька (Росія).

Перше у межах Форуму видавців будуть діяти тематичні майданчики : історичний, жіночий, дитячий, кулінарний, природознавчий. Тут будуть відбуватись тематичні заходи, зустрічі з письменниками, продаж тематичних книг.

Офіційно повідомлено, що на ярмарку не буде російських видавців, а українські книготорговельні компанії будуть попереджені про недоречність продажу книжок російського походження в шніх умовах. Якщо російська продукція буде представлена на стендах видавництв, то її будуть маркувати згідно з ухвалою Львівської міської ради від 10 липня 2014 року.

Організатором проведення форуму з 1994 року є ГО «Форум видавців», спів організаторами форуму є Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація, Львівська міська Рада, Державний комітет телебачення і радіомовлення України, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Українська бібліотечна асоціація, ТРК Львів, Національний університет «Львівська політехніка»

Детальна інформація про захід на сайті Форуму bookforum.ua, а також в соціальних мережах: https://www.facebook.com/ lviv.bookforum та http://vk.com/lviv.bookforum.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Працівники міліції ...

КОМЕНТАРІ