Олег Панькевич: "Невпевнені заяви очільника ОБСЄ щодо присутності російських військ в Україні лише на руку Путіну"

Олег Панькевич: "Невпевнені заяви очільника ОБСЄ щодо присутності російських військ в Україні лише на руку Путіну"

03.09.14 17:17 0 682
У сьогоднішній ситуації заява Генерального секретаря ОБСЄ про те, що йому складно підтвердити присутність російських військ в Україні, є деструктивною і лише на руку путінському режиму. Про це 2 вересня 2014 року заявив заступник Голови ВО "Свобода", народний депутат України Олег Панькевич, коментуючи висловлювання Генерального секретаря ОБСЄ Ламберто Заньєра щодо присутності російських військ на сході України.

Як відомо, генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр прокоментував для британської служби Бі-Бі-Сі питання присутності російських військ на сході України. Зокрема, генсек ОБСЄ зазначає: "Там завжди були громадяни Росії, які, можливо, приїжджали туди з різних причин і підтримували сепаратистів. Ці свідчення у нас є, бо ми зустрічали людей, які приїжджали в такому приватному порядку, і говорили з ними. Але чи є там російські військові підрозділи окрім того, що всі ми бачили, і окрім тих військових, яких українці захопили в полон, - це продемонструвати складніше".

На думку Олега Панькевича, така політична позиція очільника ОБСЄ є надзвичайно небезпечною, адже агресор взяв за правило використовувати позиції міжнародних структур як фасад, за яким можна приховати військову агресію. "Подібні розмиті формулювання лише грають на руку міжнародному агресору, яким є Російська Федерація. Адже Генсек ОБСЄ сам визнає у своїй заяві, що "там є російські військові підрозділи". І тут не варто додавати більше нічого. Військові є. Вони зафіксовані. Вони зайшли в Україну бойовою колонною у повному бойовому спорядженні. Це зареєстровано і визнано багатьма країнами та міжнародними організаціями включно зі США, країнами ЄС та НАТО. Це визнає член ради Російської Федерації з розвитку громадянського суспільства Елла Полякова. А у самій Росії сотні солдатських матерів не можуть дочекатися своїх синів з "військових навчань". На цвинтарі у селищі Вибути під Псковом з могил загиблих "на навчаннях" (тобто в Україні) десантників зняли вінки, таблички та виставили охорону від допитливих очей.

Можливо, в ОБСЄ немає достатніх підстав щоб впевнено стверджувати, що в Україні перебуває військовий контингент РФ. Так само, як "не можна впевнено сказати", хто саме збив малайзійський Боїнг; "не можна впевнено сказати", що Путін контролює терористичні групи на сході України. Але в сьогоднішній ситуації така позиція і заяви від ОБСЄ є деструктивними і лише розв'язують руки кривавому путінському режиму в Україні.

Я хотів би звернутись до політичних лідерів інших країн та офіційних представників міжнародних організацій: якщо ви все ще не маєте впевненості у прямому військовому вторгненні Російської Федерації в Україну, варто утримуватись від коментарів, які не прояснюють ситуацію, а сприяють подальшій ескалації конфлікту", – зазначив Олег Панькевич.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку у міській раді ...
Наступна новина: У Рівненській області в ...

КОМЕНТАРІ