Михайло Блавацький: "Не можна допустити, аби через офшори в Україну потрапила зброя з РФ"

Михайло Блавацький: "Не можна допустити, аби через офшори в Україну потрапила зброя з РФ"

03.09.14 14:30 0 734
Фракція Всеукраїнського об'єднання "Свобода" підтримує законопроєкт, який спрощує ввезення озброєння в Україну, однак ми повинні мати гарантії, що через офшорні компанії до нас не потрапить техніка із Російської Федерації. Про це заявив народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода", голова підкомітету з питань удосконалення податкового законодавства та контролю за діяльністю податкових органів Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Михайло Блавацький 2 вересня 2014 року на засіданні Верховної Ради України під час обговорення законопроєкту про внесення змін до Митного кодексу України щодо спрощення процедури ввезення продукції оборонного призначення, за який проголосувало 234 народні депутати.

"Це дуже важливий законопроект, і хоч він не був розглянутий на засіданні Комітету з питань податкової та митної політики, його необхідно підтримати. Попри це, я вважаю, що необхідно запросити на засідання нашого комітету голову "Укроборонпрому" для того, щоб отримати чіткі відповіді, скільки коштів було перераховано з Міністерства оборони і з державного бюджету на ремонт і будівництво нової техніки, скільки стоїть танків та інше. У нас є інформація, що нові БМП, які надходять на озброєння Міністерства оборони України, скеровують на приватні підприємства для так званого доокумплектування, суті якого ми не розуміємо. До БМП пропонують ставити кондиціонери і додаткові рації в той час, коли на рації вже витрачено понад 80 мільйонів гривень", – зазначив народний депутат.

Він наголосив, що підтримує норму про те, щоб поставляти все озброєння за кодами, як пропонує законопроєкт.

"Водночас ми маємо претензії до нашого уряду, зокрема до керівників фіскальної служби, адже за чотири місяці з України було виведено 140 мільярдів гривень в офшорні компанії. Уже немає при владі Януковича, то хто ж займається цими схемами? Також ми остерігаємося, щоб через фірми, які зареєстровані в офшорах, не поставляли нам зброю з Російської Федерації. Це повинен врахувати уряд, при формуванні своїх актів", – наголосив Михайло Блавацький.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку інформація про ...
Наступна новина: Тернопілля: рятувальники ...

КОМЕНТАРІ