У Львівській області у Стрию правоохоронці спільно з громадськими активістами шукатимуть шляхи вирішення актуальних проблем

У Львівській області у Стрию правоохоронці спільно з громадськими активістами шукатимуть шляхи вирішення актуальних проблем

03.09.14 14:40 0 690
З метою налагодження співпраці з громадськістю, а також для встановлення відкритого діалогу між міліцією та громадою, у Стрийському міському відділі міліції правоохоронці спільно з громадськими активістами започаткували проведення семінарів, на яких обговорюватимуться проблеми, що найбільше турбують місцевих мешканців

Перший такий семінар на тему: «Як запобігти квартирним крадіжкам» відбувся 8 липня. У цьому заході взяли участь начальник Стрийського міського відділу міліції підполковник міліції Василь Кулик, помічник начальника відділу із взаємодії з громадськістю майор міліції Ольга Марцинюк, начальник Стрийського відділу державної служби охорони капітан міліції Михайло Романюк та представник приватної фірми, що надає охоронні послуги, а також громадські активісти та місцеві мешканці.

Працівники міліції розповіли про способи боротьби з таким видом майнових злочинів, як квартирні крадіжки, надали практичні поради про те як убезпечити власну домівку від квартирних злодіїв, а представники охоронних структур мали можливість розповісти про ті види послуг, які вони надають. Тоді ж представники Стрийського міськвідділу міліції підняли для обговорення на наступному семінарі проблему дитячої злочинності.

Як і було анонсовано організаторами, 26 серпня у Стрийському Народному домі відбувся другий семінар, на якому велася мова про причини такого соціального явища - дитяча злочинність, а також розглядалися можливі шляхи залучення членів громадських організацій до профілактичної роботи по боротьбі з дитячими злочинами.

У роботі семінару взяли участь : практикуючий психолог Ірина Яців, о.Андрій Бінас - голова Катехитичної Комісії Стрийської єпархії, заступник директора з навчально-виховної роботи Стрийського вищого художнього професійного училища Ірина Стефанишин, депутат Стрийської міської ради Ігор Брик, керівник Тренінгового Центру «Бізнес та Успіх» Анжела Самко, помічник начальника Стрийського міськвідділу міліції майор міліції Ольга Марцинюк, представник громадського формування з охорони громадського порядку Віктор Шиманський, представники відділів освіти, служби у справах дітей Стрийської міської ради та Стрийської районної державної адміністрації, а також представники міського та районного центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, представники навчальних закладів, місцеві мешканці.

Організатори цього заходу ставили перед собою мету - налагодити взаємодію між державними органами влади, органами місцевого самоврядування, навчальними закладами та громадськістю для того, щоб спільними зусиллями урізноманітнювати форми та методи профілактики, збільшувати застосування вербальних та інтерактивних методів подачі інформації дітям. До уваги присутніх також було запропоновано для перегляду документальний фільм «Діти за гратами», який в повній мірі відображає необхідність формування у громадськості належного розуміння важливості даної проблеми.

Робота учасників цього семінару була плідною, адже громадські діячі, представник духовенства та практикуючий психолог надали конкретні пропозиції щодо подальшої співпраці, зокрема: до кінця вересня активісти повинні подати спільний проект за рекомендації практикуючих психологів для різних вікових груп дітей, котрі потребують особливої уваги чи допомоги. Школи, у свою чергу, мають розглянути пропозиції, сформулювати свої побажання та внести проекти у спільний графік заходів "Профілактики підліткової злочинності". Як зазначила громадська активістка Юлія Бецко, одна з організаторів цього семінару, особливу увагу буде приділено учням середньої школи. І якщо всі бюрократичні нюанси буде вирішено, а освітяни будуть іти діячам на зустріч, учні зможуть відвідувати різноманітні майстер-класи за участю цікавих особистостей міста, області та України, а тематика таких заходів буде різноманітною. Слід зазначити, що проведення таких семінарів є низкою спільних заходів Стрийського міськвідділу міліції і громадських організацій, тож на наступний місяць анонсовано проведення семінару, темою якого буде проблема наркоманії.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області, за матеріалами Ольги Марцинюк , помічник начальника Стрийського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ