У Рівненській області особлива увага - дітям-сиротам

У Рівненській області особлива увага - дітям-сиротам

03.09.14 17:42 0 696
У кожної дитини в житті настає той непростий період, коли треба прощатися з безтурботним дитинством і обирати шлях у доросле майбутнє.

У цей час багатьом стають у пригоді настанови батьків і родичів, поради вчителів і друзів, бо вибирати майбутню професію – справа непроста і відповідальна. Удвічі тяжче робити цей вибір сиротам, які не мають батьківської підтримки. Руку допомоги їм пропонує служба зайнятості.

До Сарненського районного центру зайнятості після закінчення загальноосвітньої школи звернулася Людмила Дриганець, якій на той момент ще не було 18 років. Тут із розумінням поставилися до проблем дівчини, яка позбавлена батьківської опіки й змушена самотужки давати собі раду. Її розпитали про уподобання, про те, яку професію хотіла б мати. Запропонували пройти профдіагностичне тестування. За його результатами, порадившись із профконсультантом, Людмила обрала професію кравця. Протягом 8 місяців дівчина сумлінно опановувала ази цього фаху в Сарненському відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ. Вчилася обирати фасон, знімати мірки, моделювати, шити різноманітний одяг, оздоблювати його. Одне слово, хотіла стати справжнім майстром-універсалом, а тому не лінувалася на теоретичних і практичних заняттях.

Після успішного кваліфікаційного іспиту їй вручили свідоцтво й побажали вдалої професійної кар’єри. Ці слова фахівці служби зайнятості підкріпили конкретними діями: домовилися про працевлаштування дівчини на перше робоче місце з Тетяною Зозюк, керівником комунального підприємство «Тетяна».

Роботодавець не відмовила й пообіцяла всіляко підтримати молодого кравця-початківця. Вона добре пам’ятає, як сама робила перші кроки у трудовому житті й цінувала кожну спробу добрих людей їй допомогти.

Спочатку була співбесіда, протягом якої керівник підприємства побачила, що має справу з людиною відповідальною й цілеспрямованою, незважаючи на юний вік. Згодом переконалася, що й професійний рівень у дівчини досить високий. Тож нині Дюдмила Дриганець працює у гарному колективі. Вона не зупиняється на досягнутому, постійно удосконалює свої знання та навики.

Перша робоче місце – це як стартовий майданчик. Людмила зробила перший крок у доросле життя вдало, бо поруч були небайдужі люди, які по-справж­ньому перейнялися долею дитини-сироти, обігріли теплом й турботою.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Андрій Русенко: "Наші ...
Наступна новина: На Житомирщині міліціонери ...

КОМЕНТАРІ