Зброяру-колекціонеру з Тернопільщини загрожує кримінальна відповідальність

Зброяру-колекціонеру з Тернопільщини загрожує кримінальна відповідальність

03.09.14 14:05 0 684
На Тернопільщині зброяру-колекціонеру загрожує кримінальна відповідальність

Незареєстровану зброю, боєприпаси, магазини до автомата та пістолета, а також вибуховий порох вилучили кременецькі правоохоронці в помешканні 46-річного жителя райцентру. Чоловік пояснив, що все це він знайшов під час археологічних розвідок.

Професійного відношення до археології кременчанин не має, але, як пояснив правоохоронцям, це його захоплення. А що раритети від зайняття такого роду діяльністю можуть мати правові наслідки, либонь, не задумувався, принаймні, не встановлено, аби «археолог» офіційно звертався до співробітників дозвільної служби з проханням зареєструвати знайдені небезпечні раритети. Більше того, зброя та боєприпаси виявилися придатними для стрільби.

Як повідомив начальник Кременецького райвідділу внутрішніх справ Василь Крайнік, згідно висновків експертизи, вилучена гвинтівка є нарізною вогнепальною зброєю, спортивно-мисливським однозарядним карабіном виробництва Тульського зброярського заводу, понад півтори сотні набоїв саме того калібру, якими можна заряджати цю гвинтівку, і вони придатні до стрільби. Ще два предмети – це магазини до автомата і ручного кулемета Калашникова ємністю тридцять набоїв та магазин до пістолета Токарєва ємністю вісім набоїв. Вилучена речовина темно-сірого кольору виявилася одноосновним бездимним порохом.

Зброяру-колекціонеру загрожує кримінальна відповідальність. Його дії кваліфіковано за частиною першою статті 263 Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецькій площі ...
Наступна новина: Аби погасити кредит, ...

КОМЕНТАРІ