Упродовж першого дня телемарафону “З Вами Бог і Україна” на потреби армії зібрали 50 тис. грн

Упродовж першого дня телемарафону “З Вами Бог і Україна” на потреби армії зібрали 50 тис. грн

04.09.14 15:30 0 743
Волинська Рада Церков зібралася аби підвести підсумки благодійного телемарафону “З Вами Бог і Україна”, який минулого тижня відбувався у прямому ефірі Волинської обласної державної телерадіокомпанії і до якого долучилися представники чи не усіх релігійних конфесій Волині. Упродовж благочинної акції збиралися кошти на потреби військових, які нині перебувають у зоні АТО, та ведуть бої за територіальну цілісність і незалежність нашої держави.

Засідання розпочали з хвилини мовчання на вшанування загиблих у зоні АТО волинян. “Ми не хочемо війни, усі люди прагнуть миру. Ми живемо в одній Україні і нам нічого ділити. Щодень молитвою ми підтримує наших військових у гарячих точках. І щиро вклоняємося перед тими, хто втратив життя”, - сказав головуючий ВРЦ, старший пастор церков Адвентистів Сьомого Дня у Волинській області Анатолій Антонюк.

“Ми з вами спільно провели першу в Україні подібну акцію — марафон “З Вами Бог і Україна”. І його успіх свідчить про те, що нині всі представники громади головним своїм завданням вбачають допомогу воїнам, пораненим бійцям, і, що особливо важливо, родинам тих, хто загинув”, - підкреслив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

“Церква словом нині робить не менше, ніж волонтери, медики, промисловці, підприємці. Саме такої моральної підтримки і не вистачає воїнам, потребу в духовному доброму слові вони відчувають чи не найбільше. Україна має ще раз підтвердити, об'єднавши зусилля усіх громадян, незалежно від їх віри чи конфесії: наша держава - Єдина, Соборна, неділима - у серці кожного”, - сказав він.

Голова облдержадміністрації подякував Волинській Раді Церков за хорошу ініціативу: “Я впевнений, що ми започаткували добру справу і ця допомога надійде до кожної родини, яка того потребує”.

Володимир Гунчик також звернувся з проханням до священників у своїх молитвах щоденно згадувати наших воїнів, добрими словами та справами підтримувати їх рідних.

Як розповіла заступник генерального директора Волинської телерадіокомпанії Марія Андрушко, упродовж першого дня марафону вдалося зібрати 50 тис. грн. Вона повідомила, що колектив ВОДТРК прийняв рішення переказати на благодійний рахунок свій одноденний заробіток, а значить - сума коштів зросте. Окрім того, Марія Андрушко зауважила, що волинським починанням з організації марафону цікавилися колеги з Запорізької та Хмельницької областей.

У свою чергу, митрополит Луцький і Волинський Михаїл запропонував провести благодійний телемарафон ще раз, адже на його думку, з часом актуальність питання зменшується, тому треба знову звертати на нього увагу.

Згідно з положенням про Волинську Раду Церков повноваження головуючого передали від старшого пастора церков Адвентистів Сьомого Дня Анатолія Антонюка голові Волинського обласного об'єднання церков євангельських християн-баптистів, єпископу Ярославу Троцю.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Слухоманія №128
Наступна новина: У Львівській області юрій ...

КОМЕНТАРІ