Михайло Щур: У Луцьку не повинно бути касті "привілейованих підприємців"

Михайло Щур: У Луцьку не повинно бути касті "привілейованих підприємців"

04.09.14 16:33 0 831
У Луцьку не повинно бути касті "привілейованих підприємців", які можуть порушувати закони, встановлювати незаконні тимчасові споруди і засоби зовнішньої реклами та лобіюватися міською владою. Про це 3 вересня 2014 року заявив член Луцького виконкому свободівець Михайло Щур.

Під час чергового засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 3 вересня 2014 року серед інших розглядалось питання "Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 05.04.2012 № 229-1", яким пропонувалось внесті зміни до комплексних схем розміщення тимчасових споруд. Одна з пропозицій передбачала внесення змін до схеми розташування "групи тимчасових споруд – дитяче ігрове містечко "Діснейленд", вул. Глушець".

Проти такої пропозиції категорично виступив член виконавчого комітету свободівець Михайло Щур, який зауважив, що підприємець, яка там вже здійснює підприємницьку діяльність відповідно до попередніх рішень виконавчого комітету, грубо порушує нормативно-правові документи.

Зараз вказана територія самовільно обнесена металевою огорожею, на котрій без жодних дозволів та погоджень розміщено засоби зовнішньої реклами. На цій території, всупереч попередніх рішень, розташовано не групу тимчасових споруд в кількості дві штуки, а більше десятка, чим порушено не лише відповідні рішення виконавчого комітету Луцької міської ради, а й наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.2011 N 244 "Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності". Інформацію про порушення підтвердив виконуючий обов'язки начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Віталій Швай, який повідомив, що на території комплексу з'явились споруди, не передбачені документами.

Разом з цим, проект рішення проти якого виступав свободівець передбачав внесення змін до схеми розташування тимчасових споруд по проспекті Волі, а територію, на якій передбачено "групу тимчасових споруд – дитяче ігрове містечко "Діснейленд", вул. Глушець" згідно з рішенням Луцької міської ради від 31.10.2012 № 33/19 "Про визначення меж центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки" віднесено до території парку імені Лесі Українки. Таким чином рішення виконавчого комітету суперечить рішенню міської ради.

Як наслідок Михайло Щур прогнозує проблеми щодо співпраці комунального підприємства "Парки та сквери міста Луцька" із суб'єктами підприємницької діяльності, які намагатимуться працювати на цій території.

"Таким рішенням виконавчий комітет міської ради створив цілий ряд казусів та юридичних перешкод для законного функціонування вищезгаданої групи тимчасових споруд і узаконив існуючі порушення з боку підприємця. Якщо завтра довкола кожної тимчасової споруди у Луцьку буде споруджуватися металева залита в бетон огорожа із засобами зовнішньої реклами, а замість однієї тимчасової споруди виростатимуть кілька, то навряд чи ми зможемо говорити про наведення порядку у місті і ліквідації лобістських корумпованих схем", – прокоментував свою позицію Михайло Щур.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Укрінтеренерго» ...
Наступна новина: «Українська молодь діаспори ...

КОМЕНТАРІ