На Форум видавців до Львова приїде професор Єльського університету Тімоті Снайдер

На Форум видавців до Львова приїде професор Єльського університету Тімоті Снайдер

04.09.14 08:43 0 687
Почесним гостем 21.Форуму видавців буде професор Єльського університету, фахівець з історії сучасної Східної Європи (зокрема, України, Польщі, Росії), дослідник націоналізму, тоталітарізму та голокосту, дійсний член НТШ-Америка Тімоті Снайдер.

Про це повідомляє прес-служба Форуму видавців.

Тімоті Девід Снайдер (Timothy David Snyder) народився 18 серпня 1969 року в Огайо. За плечима має дві освіти: в Браунському (1987 – 1991) та в Оксфордському університетах (1991 – 1995).

Автор багатьох наукових статей та праць, перекладених різними мовами світу. Найвідоміші монографії Т.Снайдера: »Криваві землі» (перекладена дванадцятьма мовами світу, також – українською); »Червоний князь»; «Нариси із таємної війни»; »Перетворення націй»; »Націоналізм, марксизм і Сучасна Центральна Європа».

Т.Снайдер є співавтором книг »Сталінізм і Європа» і »Стіна навколо Заходу», а також розділів у колективних наукових виданнях і статей у фаховій та загальній періодичній літературі. У 2011 році Снайдер став лауреатом літературної премії «Книжка Ляйпцігу».

В цьому ж році українською мовою було перекладено дві праці автора: «Червоний князь» (пер. Павло Грицак) та «Криваві землі» (пер. Микола Климчук та Павло Грицак).

У 2012 році книжка «Криваві землі» отримала історичну премію імені Казімежа Мочарського та перекладено українською ще одну працю – «Перетворення нації». У 2013 році професор Снайдер був відзначений Бремською премією імені Ганни Арендт За Політичне Мислення за книжку «Криваві землі: Європа між Гітлером і Сталіним».

В одному з інтерв?ю Тімоті Снайдер сказав: «Потрібно дозволити плюралізм. Бо якщо немає плюралізму, різних думок, то у вашу версію історії ніхто не повірить <...> і якщо ви хочете говорити чесно, треба показати всю картину». Саме ці слова є визначною рисою праць автора, адже його мета -надати якомога ширшу картину історичних подій, подивитися на них під різним кутом і дати оцінку не тільки з власної точки зору. var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська екологічна ...
Наступна новина: Уродженець Тернопілля ...

КОМЕНТАРІ