На Львівщині після 500-річної перерви відновлюють Дунаївські читання

На Львівщині після 500-річної перерви відновлюють Дунаївські читання

04.09.14 11:29 0 788
Завтра, 4 вересня, на Львівщині після перерви у 500 років відновлюють Дунаївські читання. У село Дунаїв Перемишлянського району запрошені інтелектуали з Чехії, Словаччини, Польщі та України.

Про це журналістам повідомила письменниця Галина Пагутяк, яка також візьме участь у читаннях і виступить з доповіддю про те, «чому деградує сучасна цивілізація».

Ініціювала відновлення Дунаївських читань польська сторона. «Це не буде наукова конференція. Скоріше, це будуть вільні бесіди гуманістів», – зазначила письменниця.

Планується, що завтра о 10.00 у костелі села Дунаїв відбудеться служба, а об 11.00 розпочнуться самі читання, які проходитимуть у шатрі, оскільки відповідного приміщення знайти не вдалося.

За словами Галини Пагутяк, із села Дунаїв на Львівщині розпочався Ренесанс в Україні. У цьому місці архієпископ і поет Григорій із Сянока (1406-1477 рр.) заснував Двір поетів, куди звідусіль прибували інтелектуали для неквапливих філософських бесід.

var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чотири роки за ґратами ...
Наступна новина: На Рівненщині затримали ...

КОМЕНТАРІ