6 вересня у Нюрнберзі зазвучить інструмент, який винайшов да Вінчі

6 вересня у Нюрнберзі зазвучить інструмент, який винайшов да Вінчі

04.09.14 11:09 0 650
Придумана Леонардо да Вінчі і побудована за його ескізами Viola Organista 6 вересня вперше зазвучить у Німеччині.

Про це 2 вересня повідомила церковний музикант з Нюрнберга Пія Преториус (Pia Praetorius).

Перший концерт відбудеться в церкві святого Егідія в Нюрнберзі (ФРН), де інструмент представить той, хто його змайстрував, піаніст і композитор з Кракова (Польща) Славомир Зубжицький.

Він виконає, зокрема, єдиний спеціально написаний для Viola Organista твір, автором якого є один із синів Йоганна Себастьяна Баха.

Концерт в Нюрнберзі в цю суботу буде також й світовою прем’єрою: вперше винахід да Вінчі зазвучить в супроводі співаків.

Спроектував інструмент, що є гібридом віолончелі та клавесину, італійський художник, вчений, винахідник Леонардо да Вінчі близько 525 років тому. Славомир Зубжицький побудував Viola Organista після багаторічної дослідницької роботи і представив його громадськості в 2013 році.

Перший такий інструмент, який відкриває перед виконавцем унікальні музичні можливості, було створено в Нюрнберзі в 16-му столітті. Винахідник Ханс фон Хайден (Hans von Heyden) побудував так званий Нюрнберзький скрипковий інструмент (Nürnberger Geigenwerk) для курфюрста Августа Саксонського (1526-1586). У наступні століття було побудовано близько 90 подібних інструментів. Але тільки один з них зберігся до наших днів – він знаходиться в музеї в Брюсселі (Бельгія), повідомляє 5 канал. var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпаття: дорогу біля ...

КОМЕНТАРІ