Злий вираз обличчя допомагає домінувати над іншими людьми, – вчені

Злий вираз обличчя допомагає домінувати над іншими людьми, – вчені

04.09.14 12:57 0 911
Розгніваний вираз обличчя універсальний і однаковий для усіх народів. Навіть обличчя сліпих від народження дітей мають таке вираз, коли вони зляться. Проведені дослідження засвідчили: гнів – ефективний засіб вирішення конфліктів на свою користь.

Про це пише Science World Report.

Учені з’ясували, що сильних чоловіків простіше розлютити, вони частіше б’ються, поводяться несправедливо з іншими та вирішують конфлікти на свою користь.

Виходячи з цього, дослідники припустили: людина зі злим обличчям виглядає сильнішою. Учені згенерували на комп’ютері обличчя, щоб продемонструвати, як кожна окремо взята риса злого обличчя впливає на відчуття сили. Наприклад, нахмурене чоло і опущені брові не роблять людину сердитою. Проте, коли учасникам показали обличчя з опущеними і піднятими бровами, вони сказали, що обличчя з опущеними бровами належить фізично сильнішій людині.

Відповідно до попередніх досліджень, поглянувши на чиєсь обличчя, ми легко можемо визначити, наскільки сильною є інша людина. Сильні люди, як правило, домагаються свого частіше. Загрозливий вигляд може допомогти людині на переговорах.

Вчені зробили висновок, що еволюційне значення сердитого виразу обличчя полягає у демонстрації погрози. Основна його функція – залякування, тому для гніву було обране саме такий вираз.

var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: За тиждень у Чернівцях ...

КОМЕНТАРІ