Керівник Львівщини та Посол Південно-Африканської Республіки обговорили можливості розвитку двосторонньої співпраці

Керівник Львівщини та Посол Південно-Африканської Республіки обговорили можливості розвитку двосторонньої співпраці

04.09.14 08:04 0 639
«Ми зацікавлені у розвитку наших відносин, адже рівень співпраці не відповідає нашим інтересам і, я переконаний, можливостям. Необхідно розвивати співпрацю у сфері туризму, агропромислового комплексу, традиційної та нетрадиційної енергетики». Про це 3 вересня, на зустрічі із Надзвичайним та Повноважним Послом Південно-Африканської Республіки в Україні Крістіааном Бассоном сказав т.в.о. голови Львівської ОДА Юрій Турянський.

Серед іншого керівник Львівщини повідомив, що наш регіон «зацікавлений в інвестиціях в агропромисловий комплекс. Це виробництво, переробка, збут сільськогосподарської продукції, тобто налагодження вертикального виробництва».

«Ми не повністю розкрили потенціал для співробітництва», – погодився із очільником Львівщини Надзвичайний та Повноважний Посол Південно-Африканської Республіки Крістіаан Бассон.

«Зараз я відчуваю динамічне зростання торгівлі між Південно-Африканською Республікою та Україною, хоча при попередньому уряді деякі компанії були змушені залишити Україну. Серед них і компанії міжнародного рівня, які розробили унікальну технологію переробки вугілля в рідке пальне», – додав дипломат.

Також він повідомив, що рекомендуватиме представнику Міністерства промисловості і торгівлі Південно-Африканської Республіки, який у вересні планує побувати в Україні, зустрітись з підприємцями Львівщини.

До слова, Надзвичайний та Повноважний Посол Південно-Африканської Республіки Крістіаан Бассон перебуватиме на Львівщині ще два дні. У його програмі заплановані зустрічі з керівництвом Львівської торгово-промислової палати, а також представниками підприємств, які працюють у сфері туризму, сільськогосподарського і промислового виробництва. Окрім того, він зустрінеться з ректором ЛНУ ім. Івана Франка і виступить перед студентами. Це буде лекція «20 років демократії – 20 років свободи в Південній Африці».

Довідка:

У 2013 році обсяг зовнішньої торгівлі Львівщини з Південно-Африканською Республікою склав 2774,9 тис. дол. США. Обсяг експорту склав 80,4 тис. дол. США, а імпорт склав 2694,5 тис. дол. США. При цьому сформувалося від’ємне сальдо зовнішньої торгівлі області з Південно-Африканською Республікою розміром 2614,1 тис. дол. США.

Основними товарами, що експортувалися до Південно-Африканської Республіки у 2013 році були прилади та апарати оптичні, фотографічні на суму 80,4 тис. дол. США.

Основними товарами, що імпортувалися з Південно-Африканської Республіки в область були: їстивні плоди та горіхи, насіння і плоди олійних рослин – 70,3% в структурі імпорту з Південно-Африканської Республіки; готові харчові продукти – 11,4%; тютюн і промислові замінники тютюну 9,4%; шкури необроблені, шкіра вичищена – 6,0%; мінеральні продукти (палива мінеральні, нафта і продукти її перегонки) – 4,5%.

Імпортували товари з Південно-Африканської Республіки 15 підприємств Львівщини.

У січні – червні 2014 року обсяг зовнішньоторговельної співпраці Львівщини з Південно-Африканською Республікою склав 1633,1 тис. дол. США. Експорт товарів у першому півріччі не здійснювався.

Імпортували товари з Південно-Африканської Республіки у І півріччі 2014 року 17 підприємств Львівщини.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Державтоінспекція ...

КОМЕНТАРІ