Житомирщина: 836 дітей із сімей переселенців навчаються у школах області

Житомирщина: 836 дітей із сімей переселенців навчаються у школах області

04.09.14 10:38 0 743
Про це повідомив начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський.

На Житомирщині у загальноосвітніх школах навчальний рік розпочали 836 дітей із сімей переселенців, у вищих навчальних закладах – 42 особи та у закладах професійної технічної освіти – 7 осіб.

Олександр Пастовенський наголошує, що кількість дітей переселенців, котрі навчаються у закладах освіти області, постійно змінюється. Так, дехто повертається до вже визволених українськими військовими від терористів міст, а хтось, навпаки, виїжджає з Донецької та Луганської областей. За словами посадовця, багато людей сподівалися, що 1 вересня зможуть відправити дітей на навчання вдома, але наразі це неможливо.

«Усіх дітей до навчальних закладів зараховували виключно за заявою. На рівні держави Міністерство освіти і науки України надало ряд рекомендацій і листів, згідно з якими таких дітей зараховують без документів», – зауважив Олександр Пастовенський.

Управління освіти і науки облдержадміністрації та відділи освіти у районах допомагають дітям із сімей переселенців пройти медичний огляд. Це перше, що необхідно для зарахування до дитячого колективу. Також роблять відповідні запити до відділів освіти на місцях, де раніше навчалися ці діти, щоб отримати їхні документи або ж відновити втрачені.

Олександр Пастовенський наголошує на тому, що влада і освітяни області у стислі строки провели комплекс робіт, щоб розпочати навчальний рік. Так, педагогічним колективам на місцях були надані рекомендації – створити максимально сприятливі умови для дітей із сімей переселенців. Необхідно допомогти забезпечити шкільним приладдям, підручниками, одягом, у тому числі й теплим.

Посадовець запевняє, що всі представники галузі освіти області з розумінням ставляться до цієї ситуації і докладають максимум зусиль, щоб допомогти адаптуватися дітям із сімей переселенців.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинська Рада Церков ...

КОМЕНТАРІ