Франція: для поставки Росії корабля класу «Містраль» «немає умов»

Франція: для поставки Росії корабля класу «Містраль» «немає умов»

04.09.14 08:04 0 723
Франція у середу зупинила плани передати Росії перший із двох ударних десантних вертольотоносців класу «Містраль», який уже практично добудований і який Росія мала отримати вже найближчими місяцями, через дії Москви проти України. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Президент республіки вирішив, що, незважаючи на перспективу припинення вогню, яка ще не підтверджена і не втілена, наразі немає умов, за яких Франція могла б надати дозвіл передати перший корабель», – мовиться в повідомленні прес-служби президента Франції Франсуа Олланда.

На засіданні Ради оборони Франції під головуванням президента, на якому ухвалили це рішення, також наголосили, що останні дії Росії на Сході України «підривають основи безпеки Європи».

Другий із замовлених Росією таких кораблів мав би бути готовий через рік.

До останнього часу Франція, попри дії Росії, не давала остаточної відповіді щодо можливості передати ці передові наступальні озброєння Росії – і після того, як на Заході підтвердили пряме воєнне вторгнення Росії на материкову частину України. Париж не виключав можливості зупинити передачу кораблів Росії, але обіцяв ухвалити остаточне рішення не раніш як у жовтні, безпосередньо напередодні планованої передачі першого з них.

Росія підписала контракт на будівництво для неї цих кораблів, на суму в 1 мільярд 120 мільйонів євро, 2011 року.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Державтоінспекція ...

КОМЕНТАРІ