Об’єднана Європа рятує своїх фермерів від збитків через російське ембарго

Об’єднана Європа рятує своїх фермерів від збитків через російське ембарго

04.09.14 10:16 0 704
Єврокомісія виділить додатково 30 мільйонів євро, щоб пом’якшити шкоду, завдану європейському сільському господарству забороною Росії ввозити на свій ринок фрукти, овочі та ще низку продуктів фермерства Євросоюзу. Загальна сума дофінансування аграрного сектору ЄС, таким чином, складатиме близько 120 мільйонів євро. В деяких країнах ЄС проходять акції, щоб заохотити населення купувати більше фруктів та інших місцевих продуктів, щоб не пропадав їх надлишок. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Підтримують бельгійських фермерів і українці на своїх антиросійських маніфестаціях.

Росія 7 серпня закрила кордони європейським продуктам сільського господарства. Щоб зберегти стабільність на ринку ЄС та вберегти місцевих фермерів від збитків, викликаних цим ембарго, Єврокомісія запропонувала три заходи.

Перший – організувати сховища для зберігання та консервації фруктів, овочів чи молочних продуктів. Другий – знайти нові ринки збуту. При цьому, бюджет для цих пошуків та витрати на популяризацію європейських сирів, масла, яблук чи персиків збільшено вдвічі. І останнє – з так званого «кризового аграрного фонду» ЄС будуть виділені цільові компенсації найбільш враженим країнам європейської спільноти та окремим підприємцям і фермерам.

Дачан Чолош, єврокомісар із питань сільського господарства, зауважив, що на його думку, «від російського ембарго більше постраждали споживачі Росії, ніж фермери Європейського союзу. Впевнений, що ми знайдемо способи для переорієнтації наших продуктів на інші ринки. Ми маємо важелі для реакції, не важливо, чи на російське ембарго чи на кліматичні або ускладнення іншого роду».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ