«Українська молодь діаспори повинна стати лобістом інтересів України у різних куточках світу»

«Українська молодь діаспори повинна стати лобістом інтересів України у різних куточках світу»

04.09.14 16:35 0 703
Про це голова обласної ради Василь Хомінець наголосив на зустрічі із представниками Світового конгресу українських молодіжних організацій. Гості брали участь у Форумі української молоді діаспори, який цього року відбувався на Прикарпатті. Спілкування розпорчалося із урочистого моменту – голова СКУМО Мирослав Гочак вручив подяки керівництву обласної ради – Василю Хомінцю, Сергію Тарашевському та Олегу Боберському – за допомогу та сприяння в організації минулорічного форуму, який проходив у Тернополі. Такі подяки також отримали депутат обласної ради Степан Барна, тернопільські меценати Ігор Гуда та Тарас Демкура.

Мирослав Гочак зазначив, що цьогоріч, у час російської агресії, головну увагу молодь звертала на тіснішу співпрацю українців з діаспори та України, ширше інформування світової громадськості про нашу державу, її культурні, історичні надбання, традиції тощо. Задля цього буде створено єдиний інформаційний майданчик, через який подаватимуться матеріали про діяльність української діаспори у різних країнах світу, її ініціативи, конкретні кроки допомоги, акції і т.д. «Цікавих ідей та напрацювань на форумі дуже багато, – наголосив Мирослав Гочак. – Ми приїхали на Тернопільщину, щоб обговорити конкретні кроки їх реалізації».

Василь Хомінець зазначив, що однозначно офіційний сайт обласної ради та сайти комунальних установ приєднаються до інформаційного майданчика та готові постійно подавати повідомлення про діяльність діаспори.

«Українська молодь діаспори повинна стати лобістом інтересів України у різних куточках світу у державних та місцевих питаннях, – наголосив Василь Хомінець.- На День незалежності обласна рада підписала Угоду про співпрацю з Верховною радою автономної республіки Аджарія (Грузія). Такі територіальні мости співробітництва потрібно наводити із різними регіонами країн усього світу. І у цьому реальну допомогу може надати саме українська діаспора».

На зустрічі також йшлося про важливість відкриття у Тернополі почесних консульств інших країн, які сприятимуть інвестиційному клімату.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Михайло Щур: У Луцьку не ...
Наступна новина: Збірна України з ...

КОМЕНТАРІ