Державтоінспекція Житомирщини: Зберегти маленькі життя - справа дорослих

Державтоінспекція Житомирщини: Зберегти маленькі життя - справа дорослих

04.09.14 08:06 0 629
Дорожньо-транспортні пригоди за участю та з вини дітей – це завжди надзвичайні події і тривожний сигнал для охоронців порядку на дорогах. Аби звести до мінімуму ризик дитячого дорожнього травматизму, житомирські ДАІшники закликають батьків подбати про безпеку дітлахів, а самі вирушили у школи для зустрічей з маленькими учасниками дорожнього руху.

1 вересня розпочався новий навчальний рік, а це означає, що вулиці міст та селищ знову заповнилися маленькими пішоходами. В останні дні літніх канікул на Житомирщині трапилося дві дорожньо-транспортні пригоди, в яких постраждали двоє дітлахів.

У м. Житомирі під колеса автівки потрапив 11-річний хлопчик, який намагався перебігти проїзну частину вул. Київської на заборонений сигнал пішохідного світлофора. А в м. Бердичеві водій автомобіля ВАЗ не встиг загальмувати на нерегульованому пішохідному переході, по якому перетинав проїзну частину дороги також 11-річний хлопчак. В обох випадках діти внаслідок ДТП отримали тілесні ушкодження, з якими й потрапили до лікарень.

Ці події, звісно, не можуть не викликати занепокоєння у працівників Державтоінспекції. Відтак, охоронці дорожнього порядку вирушили у загальноосвітні заклади Житомирщини буквально з першого дня навчання школярів.

Зазвичай свої уроки ДАІшники готують у формі інтерактивної бесіди, спонукаючи дітлахів аналізувати конкретні ситуації, засвоювати нові відомості та закріплювати вже наявні. Жодне питання, висловлене дитячими вустами, не залишилося без відповіді.

За такі уроки вартовим дорожнього порядку вдячні й самі викладачі, адже, як зізнаються педагоги, слова людини у формі завжди краще закарбовуються у дитячій пам’яті й мають неабиякий виховний вплив.

Водночас лише профілактичних заходів, що здійснюються вартовими порядку, недостатньо. Безпека дітей – це спільна справа усіх дорослих, насамперед батьків.

- Отож, шановні дорослі, - закликає начальник УДАІ УМВС України в Житомирській області Володимир Гриб, - безпека ваших дітей багато в чому залежить від вас. Щодня, відправляючи до навчального закладу свою дитину, нагадуйте їй про основні правила безпечної поведінки на дорозі, пройдіть з нею від будинку до школи, обравши найбезпечніший маршрут і звертаючи увагу на особливості дорожнього руху. Та, звичайно, дотримуйтеся правил самі, адже найкращий приклад – ваш особистий.

Ольга Номерчук,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за інформацією УДАІ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ