Буковинська міліція наголошує: домашнє насилля - проблема, про яку не варто мовчати

Буковинська міліція наголошує: домашнє насилля - проблема, про яку не варто мовчати

05.09.14 10:50 0 717
Б’є – значить любить. Саме цей помилковий та нав’язаний нам вислів змушує багатьох жінок та дітей терпіти знущання над собою. Але легенькі стусани чи вияснення стосунків можуть перерости у справжнє насилля. А там і до криміналу недалеко.

Пані Аллі – 35 років. 15 з них жінка у шлюбі. Зізнається, виходячи заміж, навіть подумати не могла, що стане боксерською грушею. Коли зустрічалася зі своїм майбутнім чоловіком, їх стосункам заздрили усі подруги. Однак, після заміжжя коханого ніби підмінили. Розповідає, що навіть під час вагітності частенько потерпала від «любовних кулаків».

Остання домашня бійка могла виявитися для Алли і справді останньою. Чоловік вкотре прийшов напідпитку. І одразу ж почав вказувати, хто в домі хазяїн. Цього разу йому не сподобалося, що дружина не встигла випрасувати його сорочку. Він почав лаяти жінку, не обійшлося і без стусанів. Однак, найжахливіше, що все це відбувалося на очах 8-річного сина. Хлопчик злякався не на жарт за маму, взяв телефон і зателефонував на 102. На превеликий подив, під час дачі показань Алла спершу захищала нелюда. Вигадувала, що то вона сама вдарилася, бо боялася чоловіка. Але потім все ж зізналася, адже відчула, що міліціонери захистить її із сином.

Найстрашніше, кажуть психологи, що такі сімейні чвари бачить дитина. Це може потім негативно позначитися на її розвитку. Вона стає неврівноваженою, погано сприймає інших людей, а в дорослому віці не здатна в повній мірі дарувати любов. І часто просто копіює відношення батька до матерів та переносить його на власну сім’ю.

Станом на вересень на профілактичному обліку в районних відділах внутрішніх справ перебуває майже дві тисячі вісімсот домашніх тиранів. Упродовж 2014 року дільничними інспекторами міліції складено двох тисяч сто адмінпротоколів за вчинення насильства в сім’ї. А довели кулаки до злочинів категорії невеликої тяжкості 5 буковинців.

Окрім того, щорічно на території області проводять операцію «Побут» та «Візит», аби міліція змогла своєчасно виявити конфліктуючі родини. Також правоохоронці наголошують, що не потрібно боятися звертатися за допомогою. Адже замовчування такої проблеми моє перерости у справжнє сімейне горе.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Освітяни пікетують ...
Наступна новина: У Рівненській області під ...

КОМЕНТАРІ