Бізнес Литовської Республіки готовий інвестувати кошти у розвиток енергоощадних технологій Волині

Бізнес Литовської Республіки готовий інвестувати кошти у розвиток енергоощадних технологій Волині

05.09.14 16:33 0 661
Бізнес Литовської Республіки готовий інвестувати кошти у розвиток енергоощадних технологій Волині. Зокрема, про це йшлося на зустрічі першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Кудрявцева з представниками Литовської Республіки: генеральним директором ЗАТ «Biokaitra» Жидрунасом Мацкявичусом та директором благодійного фонду імені І.Марчука Іваном Букавіним.

Відтак, литовці прибули з метою презентації технології з виробництва промислових автоматизованих пелетних твердопаливних котлів, що викоритовують найдешевші види палива, зокрема гранули з соломи. Також вони розповіли про досвід роботи у цій сфері у Литві та перспективи використання такого обладнання в Україні.

Перший заступник голови ОДА зауважив, що Волинь зацікавлена у повсюдному застосуванні енергоощадних технологій та має намір максимально відмовитися від газу, як палива для теплопостачальних систем. В області наразі ведеться активна робота у цьому напрямку, а також йде пошук потенційних інвесторів. З огляду на це, пропозиція литовців є цікавою для регіону.

У свою чергу, іноземні підприємці висловили сподівання на взаємовигідну співпрацю з Волинню. Окремо вони наголосили, що їх обладнання працює на екологічних чистих видах палива й може використовувати як гранули з соломи, так і торф або відходи деревини.

Сергій Кудрявцев підкреслив, що влада сприятиме роботі іноземного інвестора на Волині, адже такий проект буде важливим для економіки регіону та сприятиме покращенню якості життя його мешканців.

Сторони досягли домовленості щодо обміну бізнес-пропозиціями та подальшим напрацюванням стратегії майбутньої співпраці.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирська область: ...
Наступна новина: Землевпорядники Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ