В допомогу правоохоронцям Хмельниччини, які перебувають в зоні АТО, вирушила карета швидкої з бригадою медиків-добровольців (+)

В допомогу правоохоронцям Хмельниччини, які перебувають в зоні АТО, вирушила карета швидкої з бригадою медиків-добровольців (+)

05.09.14 10:43 0 654
Сучасний медичний автомобіль, укомплектований усім необхідним для надання екстреної медичної допомоги, та бригада медиків-добровольців вирушили на схід країни, щоб у разі потреби надавати необхідну лікарську допомогу працівникам міліції, які несуть службу у зоні АТО, та загалом усім тим, хто цього потребуватиме. Ініціатором цього виступив начальник управління МВС України в Хмельницькій області Олександр Розізнаний.

— Вперше про потребу такого спеціалізованого транспортного засобу я замислився, коли на сході довелося мимоволі стати свідком ситуації, у якій пораненого у ногу бійця не було чим доставити до лікувального закладу. Повернувшись на Хмельниччину, одразу звернувся до друзів з Німеччини, які швидко підшукали та пригнали в Україну медичний автомобіль, — розповідає Олександр Григорович.

Укомплектувати швидку необхідними лікарськими засобами допомогли фахівці медичної галузі, а також небайдужі громадяни, по допомогу до яких начальник міліції звернувся через свою сторінку у соціальній мережі «Facebook».

Особливої уваги заслуговують медики-добровольці, які зголосилися поїхати у складі бригади швидкої в зону АТО. Фельдшер Григорій Писарук, закривши власний медичний кабінет, у липні цього року прийшов служити добровольцем у роту міліції особливого призначення «Богдан» і лише два тижні тому повернувся із зони АТО. До наступної ротації він мав би ще певний час бути вдома, але коли постало питання, що потрібно їхати — погодився без вагань. Лікар-доброволець Роман Замрій — батько трьох дітей. Дружина, з якою у шлюбі уже 10 років, хоча і зі сльозами на очах, але підтримала свого чоловіка у його рішенні, бо родина добре розуміє — зараз вирішується майбутня доля їх дітей.

— Коли дивишся на таких ось добровольців, спостерігаєш за самовідданою роботою волонтерів, то щиро переконуєшся: українці — найкраща нація! — підсумовує полковник міліції.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Усі заклади освіти ...
Наступна новина: Освітяни пікетують ...

КОМЕНТАРІ