Лікарі ортопеди-травматологи Хмельницької області провели науково-практичну конференцію

Лікарі ортопеди-травматологи Хмельницької області провели науково-практичну конференцію

05.09.14 09:58 0 685
Під керівництвом головного позаштатного спеціаліста, ортопеда-травматолога Хмельницької області Ю.І. Павлішена, 2 вересня відбулася науково-практична конференція лікарів ортопедів-травматологів області, на якій розглядалися найбільш актуальні питання сучасної травматології.

Особливої уваги заслуговує насамперед стан травматизму в області, проблеми та особливості лікування травм відповідно до ступеня їх важкості та правильне діагностування. Порівняно з іншими захворюваннями, травми займають в Україні третє місце за смертністю, серед молодих людей – перше місце.

Особливо актуальна на проблема полягає у лікуванні політравми – множинної, поєднаної або комбінованої. Її вчасне визначення, правильне формування діагнозу та особливості лікування мають вкрай важливе значення для порятунку життя пацієнта та усунення небажаних наслідків в період реабілітації.

Тож на конференції заслухали доповідь на цю важливу тему та проаналізували роботу центрів травми. Їх в області створено і працює шість: два у м. Хмельницькому – міський і обласний, а також Кам'янець-Подільський, Дунаєвецький, Волочиський і Шепетівський. Завдяки роботі цих центрів смертність внаслідок травм різного ступеня важкості в області зменшилася втричі.

З питань дитячого травматизму та лікування захворювань опорно-рухового апарату у дітей доповідав обласний дитячий травматолог С.О. Гузенко. Він звернув увагу на специфіку лікування дитячих травм, запобігання ускладнень та методи після-травматичного відновлення.

У конференції взяв участь і виступив директор Департаменту охорони здоров'я Хмельницької облдержадміністрації Яків Цуглевич. Він наголосив на нагальних проблемах галузі, насамперед на фаховому та вчасному наданні якісної, доступної допомоги пацієнтам, забезпеченню необхідної медичної допомоги переселенцям зі сходу України, використанні всіх можливостей для придбання матеріалів першої необхідності для проведення хірургічних операцій та апаратів для зовнішньої фіксації. Яків Миколайович закцентував увагу лікарів-травматологів на важливості надання медичної допомоги постраждалим із зони АТО, які направлятимуться з військових госпіталів на доліковування в медичні заклади області та реабілітаційні центри. Очільник медичної галузі запропонував створити спеціальне реабілітаційне відділення в обласному госпіталі інвалідів ВВв, де, за необхідності, проводилися б повторні операції та проходив процес реабілітації постраждалих.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Громадська організація ...

КОМЕНТАРІ