Помер Донатас Баніоніс

Помер Донатас Баніоніс

05.09.14 08:54 0 640
Відомий литовський актор і режисер, народний артист СРСР Донатас Баніоніс пішов з життя. За довгу творчу кар’єру він створив понад 100 образів у театрі і зіграв понад 50 ролей у кіно.

Актор, який у квітні відзначив 90-річний ювілей, помер у лікарні. Відомо, що в останні роки Баніоніс хворів.

Шість років тому після смерті дружини актору був встановлений кардіостимулятор. Його здоров’я почало різко погіршуватися на початку липня, він скаржився на проблеми з серцем. Два дні тому у нього стався інсульт.

Баніоніс – радянський і литовський актор, театральний режисер, Народний артист СРСР (1974), лауреат Національної премії Литви в галузі культури та мистецтва (2013).

Він знявся більш, ніж у 50 фільмах. Серед найбільш відомих його робіт «Ніхто не хотів помирати» (1965), «Соляріс» (1972), «Втеча містера Мак-Кінлі» (1975).

Артист був нагороджений національною премією у галузі культури і мистецтва Литви, Великим командорським хрестом ордена «За заслуги перед Литвою», передає ZN.UA. var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ