Нацрада ініціює звільнення українського телерадіопродукту від податків

Нацрада ініціює звільнення українського телерадіопродукту від податків

05.09.14 12:03 0 624
Вітчизняні компанії, які виготовлятимуть український телерадіопродукт, можуть бути звільнені від сплати деяких податків. Відповідні зміни до Податкового кодексу наразі розробляють та обговорюють із Міністерством фінансів.

Про це під час брифінгу повідомив заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Григорій Шверк, передає УНН.

Він підкреслив, що нині особливо гостро стоїть питання дефіциту українського телерадіопродукту, адже з ефірів невдовзі можуть бути зняті окремі російські серіали та програми, якщо їх визнають такими, що шкодять інформаційній безпеці для країни.

У зв’язку з цим Нацрада вирішила простимулювати вітчизняні компанії активніше виробляти український продукт.

У свою чергу представники телеканалів і кіностудій попросили створити для них більш оптимальні податкові умови.

«Вони дали нам ідею звільнити практично від усіх податків (ПДВ, податків на прибуток і з доходів фізичних осіб) всі організації, які займаються виробництвом українського телерадіопродукту і кінопродукції», – розповів посадовець.

Саме з цією пропозицією Нацрада звернулася до Міністерства фінансів.

«Міністр фінансів Шлапак сказав, що вони не хочуть створювати такі вільні зони по індустріальному принципи і що вони готові розглядати ці звільнення від податку на прибуток і навіть зниження цієї ставки до нуля за умови, що всі зекономлені гроші будуть спрямовані на виробництво українського телерадіопродукту», – розповів Г.Шверк.

Він зазначив, що нині завершиться робота щодо цієї законодавчої ініціативи і до кінця тижня ці пропозиції передадуть до Мінфіну. var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Динамо заявило на Лігу ...
Наступна новина: Івано-Франківська область: ...

КОМЕНТАРІ